Få svar på, om dit barn har ADHD

Vores udredningspakker for børn og unge gør det nemt og trygt at komme i gang med en udredning for ADHD eller ADD. ​

Udredning og behandling af ​ADHD hos børn og unge

Har dit barn sværere ved at koncentrere sig end sine jævnaldrende? Og er barnet ofte rastløs, urolig og let af distrahere? I Aleris PP tilbyder vi udredning og behandling af ADHD og ADD hos børn og unge i vores klinikker i Gentofte nær København og i Vejle.

​Vores team af børnepsykologer og børnepsykiatere har stor erfaring med at hjælpe børn og unge med ADHD og ADD samt deres familier til at skabe og fastholde et liv og en hverdag i balance. Vi kan også hjælpe jer. 

Book tid til en indledende samtale

Udredning for ADHD hos børn og unge

Mange symptomer på ADHD går på tværs af psykiske diagnoser, og derfor er en udredning vigtig, før man kan stille diagnosen.

Når vi udreder for ADHD eller ADD, går vi grundigt til værks og vi følger Sundhedsstyrelsens nationale retningslinjer for udredning af ADHD. Alle udredninger i Aleris PP starter med en indledende samtale, hvor vi vurderer, om en udredning er det rette tilbud for dit barn.

Selve udredningen består af en række samtaler og undersøgelser, som blandt andet afhænger af dit barns funktionsniveau, symptombillede og alder.​​ Vi laver en bred screening for at udelukke, at der er andre ting på spil, og vi spørger både forældre og skole, hvordan de ser barnets udvikling og trivsel for at få et så bredt billede af barnets vanskeligheder som muligt.

Få svar på, om dit barn har ADHD med en udredningspakke

Vi tilbyder én samlet udredningspakke, som gør det nemt og trygt at komme i gang med en udredning for ADHD. Med en udredningspakke får man:

 • alle de nødvendige undersøgelser og samtaler
 • overblik over økonomi og timeforbrug fra starten
 • tilknyttet en børnepsykolog og børnepsykiater, som følger dig hele vejen
 • et udredningsforløb, der følger Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer
 • mulighed for behandling, rådgivning og støttende samtaler, når en evt. diagnose er stillet.

Efter et udredningsforløb har I mulighed for at blive i huset og få behandling og vejledning af vores børnepsykiatere og børnepsykologer.

Se priser for udredning for ADHD

Behandling af ADHD hos børn og unge

I Aleris PP gør vi os umage for at give den mest effektive behandling. Vores erfaring er, at med den rette behandling vil langt de fleste opleve større stabilitet i hverdagen og bedre trivsel.

Når diagnosen er stillet, taler vi sammen om jeres ønsker for behandlingen. Behandling består i de fleste tilfælde af undervisning i at håndtere tilstanden (psykoedukation), psykologsamtaler og evt. medicinsk behandling. Under behandlingen fokuserer vi på det, der fylder for jer, og vi tager altid udgangspunkt i den situation, I står i.

Vi tilbyder også forældrerådgivningssamtaler og deltager gerne i netværksmøder og rådgiver skolen i forhold til det enkelte barn. 

Mestringsforløb for unge med ADHD

At få en diagnose kan betyde, at man bedre forstår, hvorfor man tænker, handler og føler, som man gør. Men det kan også skabe spørgsmål og overvejelser om, hvem man er og om ens fremtid. Aleris PP tilbyder et forløb, der hjælper unge fra 12 år med at forstå og mestre deres ADHD eller ADD.

Forløbet består af 5 sessioner med en specialiseret psykolog. Du får mere at vide om diagnosen og gode råd og anbefalinger, der tager udgangspunkt i din situation. Vi arbejder med, hvordan ADHD viser sig i dit liv, og hvordan du kan håndtere de vanskeligheder, du oplever, og bruge dine styrker for at skabe det gode liv for dig selv.

Hvad er ADHD?

​ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) er en opmærksomhedsforstyrrelse, som rammer ca. fem procent af danske børn i skolealderen. ADHD viser sig blandt andet ved, at barnet eller den unge har vanskeligt ved at fastholde sin opmærksomhed og koncentration om en opgave eller leg. Hvordan det enkelte barn rammes af ADHD, kan variere meget. Nogle børn er i stand til at leve et næsten almindeligt liv, mens andre er mere udfordrede. Uanset sværhedsgraden er der hjælp at hente med den rette behandling.​

​Typiske tegn på ADHD hos børn og unge

 • Dit barn har svært ved at koncentrere sig
 • Dit barn bliver let distraheret
 • Dit barn er ofte rastløst og uroligt
 • Dit barn har svært ved at sidde stille
 • Dit barn har svært ved at vente på sin tur
 • Dit barn falder ofte hen i sine egne tanker
 • Dit barn snakker meget og kommer ofte til at afbryde andre

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”​

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra PPclinic, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Tanja, Facebook

”Kan varmt anbefales. Jeg har været hos en børne- og ungdomspsykiater
​i Gentofte og har fået den bedste hjælp."

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495