Er du ramt af sorg?​

Få hjælp til at arbejde med sorgen og redskaber til at få det bedre igen.

​Sorg og reaktioner på at miste

Sorg kan ramme alle mennesker, fx når vi mister nogen, som betyder meget for os. Vi kan ikke altid få sorgen til at forsvinde, men det er vigtigt at vide, at selvom sorgen føles svær og gør ondt, kan du få det bedre igen med den rette hjælp.

I Aleris PP møder du erfarne psykologer, som kan hjælpe dig med at arbejde med sorgen på en sund måde og give dig redskaber til at lindre sorg her og nu. Vi har stor erfaring med at hjælpe mennesker i sorg med at få et godt liv igen. Og vi kan også hjælpe dig.

Vi tilbyder sorgsamtaler hos en psykolog i vores klinikker i København, Aarhus, Esbjerg, Herning og Vejle eller online fra din egen stue.

Bestil tid

Hvornår bør du søge hjælp til din sorg?

Sorg kan se forskelligt ud fra person til person, og det kan være svært at mærke, hvornår du bør opsøge hjælp.

Hvis du har oplevet en begivenhed, som er sorgfuld for dig, og har haft følgende symptomer gennem længere tid, kan det være, at du bør opsøge professionel hjælp:

  • du sover dårligere eller mere, end du plejer
  • du har svært ved at koncentrere dig
  • din appetit er anderledes
  • du har svært ved at passe dit arbejde
  • praktiske ting derhjemme virker uoverkommelige

Arbejd med din sorg

Vores psykologer kan hjælpe dig med at forstå din sorg og lære dig strategier, du kan bruge i din hverdag, så du bedre kan være i sorgen og få et godt liv på trods af det, der er sket. Vi starter altid med en grundig samtale, da det er vigtigt at få afklaret, hvad der er på spil i din situation, så vi kan tilrettelægge det rigtige forløb for dig. Har sorgen det, vi kalder en godartet natur, eller er den ved at udvikle sig til en behandlingskrævende tilstand?

Sammen gennemgår vi din problemstilling og lægger en plan for det videre forløb, som kan give dig overskuddet og livsmodet tilbage. Vi tilpasser altid samtalerne til dig og din situation. Vi bestræber os på, at du efter få samtaler opnår en mærkbar effekt.

Hvad er sorg?

​Sorg er en psykisk reaktion på et tab. Måske har du mistet én, du holder af. Måske er du selv - eller en person du er tæt knyttet til - ramt af sygdom. Måske mistrives dit barn. Sorg kan være mange ting, og andre mennesker kan ikke nødvendigvis forstå omfanget af den følelse, du oplever. Grundlæggende taler man om to former for sorg: akut sorg og vedvarende sorg.

Akut sorg

Akut sorg er en voldsom reaktion, der opstår, når du oplever et tab. I den akutte sorg er du meget følelsesmæssigt påvirket af situationen, og du oplever, at uanset hvad du gør, fylder sorgen alt, og du har behov for hjælp til at håndtere de intense følelser. 

Vedvarende sorg

Vedvarende (forlængede) sorg er, når du oplever, at din sorg ikke går væk, selvom der er gået lang tid, siden sorgen blev udløst. Når du oplever vedvarende sorg, kan du have brug for hjælp til at finde ud af, hvorfor du sidder fast i sorgen, og hvordan du kommer tilbage til en hverdag, hvor sorgen ikke fylder. 

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495