Befinder du dig i en livskrise?

Få hjælp til at komme styrket ud af mistrivsel og livskrise hos vores erfarne psykologer.

​Psykologhjælp til livskriser

De fleste mennesker oplever én eller flere kriser gennem livet. Det kan være, du står midt i en skilsmisse, økonomiske problemer, helbredsproblemer, eller du oplever ikke at være der i livet, hvor du gerne vil være. Vores psykologer kan hjælpe dig med at finde årsagen bag din livskrise, så du kan komme fri af den og skabe det liv, du ønsker. 

Få hurtig hjælp i vores klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Herning og Vejle eller online fra din egen stue.

Find vej igennem livskrisen

Når du står midt i en krise, kan det være svært at se en vej ud. Nogle dage kan alt føles håbløst - andre dage føles tingene lettere, men symptomerne forsvinder ikke. Vores psykologer kan hjælpe dig med at finde fodfæste, når du står i en livskrise, og give dig redskaber til at stå fast og skabe balance i hverdagen. Dit forløb starter typisk med en indledende samtale hos en psykolog. Her gennemgår I grundigt din situation og livsomstændigheder, og sammen taler I om dine ønsker for forløbet. 

Forløbet består af samtaleterapi, hvor du bl.a. lærer at forstå for din livskrise. Når du har fået en forståelse for din livskrise, vil du typisk opleve at have flere handlemuligheder og være mindre fastlåst i din livskrise. Undervejs i forløbet vil du kunne opleve at blive bedre til at handle efter dine værdier, så du får mere energi og glæde ind i hverdagen. 

​​Kom hurtigt i gang - kontakt os i dag

Du kan få hjælp af os, uanset hvor du bor i landet. Vi har klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Herning og Vejle. Du har også mulighed for at få din samtale online. 

Bestil tid

Hvad er en livskrise?

Livskriser er en naturlig del af livet. Når tilværelsen slår en kolbøtte på en negativ måde, oplever mange, at de står i en livskrise. Måske er du ved at blive skilt, har mistet dit job eller din bolig, eller oplever økonomiske problemer. Det kan også være, du netop er kommet ud af en sygdomsperiode, og nu, hvor du ikke længere er truet på dit helbred, har du overskud til at tænke over, hvad der er sket. Det kan føles overvældende og svært, men med den rette hjælp kan du komme styrket igennem din krise og være bedre rustet til at håndtere næste gang, livet tager en uønsket drejning. 

Har du mistet en person, som stod dig nær, vil du formentlig være i sorg frem for i krise. Læs mere om sorg og reaktioner på at miste.

​Typiske tegn på en livskrise

  • Du føler dig frustreret over din livssituation
  • Du føler dig overvældet af tanker og bekymringer
  • Du sover dårligere eller mere, end du plejer
  • Din appetit har ændret sig
  • Du føler, at du sidder fast
  • Du har svært ved at koncentrere dig

​​Ofte stillede spørgsmål om livskriser

Hvorfor opstår en livskrise?

​Livskriser og mistrivsel kan opstå af forskellige årsager i forskellige perioder i ens liv. Hos nogle er det en begivenhed (et brud med hverdagen) som fx en skilsmisse, der udløser en livskrise - andre gange er det fraværet af begivenheder, der skaber livskrisen. Man kan i perioder opleve at være kørt fast i hverdagen og føle, at der mangler noget i ens liv, uden at kunne sige præcis hvad det er, der mangler. Måske er et stort projekt fejlede, så du står nu og skal tage stilling til, hvad du vil i livet. Uanset hvad der er årsagen bag din livskrise, kan vores psykologer og psykiatere hjælpe dig.

Hvordan viser en livskrise sig?

​Det er forskelligt fra person til person, hvordan en livskrise kommer til udtryk. Symptomerne på en livskrise kan bl.a. ligne depression eller stress. Ofte vil man opleve, at negative tanker, frustration og utilfredshed kommer til at fylde i hverdagen. Søvnbesvær og ændret eller nedsat appetit er også almindeligt. På kort sigt er symptomerne ufarlige. Det er en af kroppens og psykens måder at reagere på, når noget ikke er, som det burde være. Men varer symptomerne ved, kan det være nødvendigt at opsøge professionel hjælp til at komme symptomerne til livs. 

Hvordan behandles en livskrise?

Når du står over for en livskrise, er det vigtigt at anerkende og håndtere de følelser og udfordringer, du står overfor. Nogle gange er det nok at arbejde med de følelser og udfordringer selv, eller med hjælp fra sine nærmeste, og i andre tilfælde kan det være nødvendigt at søge hjælp hos en psykolog eller en psykiater.

En psykolog kan hjælpe dig med redskaber og strategier til at håndtere din livskrise og tilbyde et frirum, hvor du kan udforske og arbejde med de tanker og følelser, der er opstået som led i livskrisen. Hvis livskrisen har bidt sig fast på en måde, der kræver medicinsk behandling, kan dit forløb hos en psykolog kombineres med behandling hos en psykiater. Den vurdering kræver specialviden og erfaring, som alle vores psykologer har. 

Mød vores psykologer og psykiatere

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Er du allerede patient?

Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

”Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykologisk eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv.”

Birgitte, henvist via sin sundhedsforsikring

”Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

Jeg bliver i et trygt miljø guidet igennem opdagelserne, som jeg oplever, psykologen faciliterer og ikke dikterer (har haft uheldige oplevelser andre steder!) – så det er tydeligt at mærke, der spilles på min banehalvdel.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen. Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Anita

”Jeg har haft rigtig stor gavn af timerne hos min psykolog i Aleris PP.

​Hun har ramt mit behov for medfølelse, gode teknikker og spark i bagdelen 😊”

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495