Har dit barn tvangshandlinger eller tvangstanker?​

Det kan være tegn på OCD. Få professionel hjælp til at få kontrollen tilbage.

​Behandling af OCD hos børn og unge

Mange børn går på et tidspunkt i opvæksten igennem en fase, hvor de ikke vil røre stregerne i et fodgængerfelt eller på anden vis oplever, at der er ting, som er vigtige for dem at gøre eller ikke gøre. De fleste vokser fra det, men hos nogle bider det sig fast og bliver til tvangstanker eller tvangshandlinger, hvor der er behov for professionel hjælp.

Er du bekymret for dit barns trivsel, og oplever du, at dit barns adfærd er styret af irrationelle og uhensigtsmæssige regler, som for eksempel at vaske hænder mange gange i træk, kan det være en god ide at få dit barn undersøgt for OCD. Vi tilbyder udredning og behandling af OCD hos vores børnepsykologer og psykiatere i Gentofte nær København og i Vejle.

​Få svar på, om dit barn har OCD

Det er normalt at opleve tvangstanker eller tvangshandlinger, når man er barn. Langt de fleste vokser fra det, men nogle få gør ikke og har derfor gavn af professionel hjælp for at slippe fri af de uhensigtsmæssige tanker og handlinger.

En udredning for OCD starter med en indledende samtale hos en børnepsykolog eller børnepsykiater. Her taler I sammen om barnet eller den unges symptomer og livssituation for at finde ud af, hvad der er på spil, når barnet oplever, at tankerne bliver styret, eller når barnet udfører tvangshandlinger. Nogle gange kan tvangstanker eller tvangshandlinger opstå, uden at det skyldes OCD. Derfor er en grundig undersøgelse vigtig.

Book tid til en indledende samtale

​Behandling af tvangstanker og tvangshandlinger hos børn og unge

Behandling af OCD hos børn og unge fokuserer primært på pædagogiske tiltag og social træning samt støtte og vejledning til jer som forældre og til barnet eller den unge.

En vigtig del af behandlingen er psykoedukation, hvor vi underviser jer og jeres barn i diagnosen og taler om tankemønstre, tankefælder og strategier til at navigere på en måde, som er bedre for barnet.

Behandlingen består derudover af samtaleterapi hos en af vores børnepsykologer, og hvis situationen kræver det, kan den kombineres med medicin for at opnå den mest gavnlige effekt. Den vurdering kræver erfaring og specialviden, som alle vores børnepsykiatere har.

Hvad er OCD?

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er tvangstanker og tvangshandlinger. Har dit barn OCD, vil du opleve, at dit barn gentager sin adfærd i ritualer, som kan være svære for dig at forstå, fordi handlingerne er irrationelle. Måske har dit barn brug for at vaske hænder hyppigere, end det egentlig er nødvendigt, og måske skal vaskeritualet foregå på en bestemt måde. Det kan også være, barnet går ind og ud af bilen mange gange i træk, når I skal afsted eller ankommer til et nyt sted.

Har mit barn OCD?

​​Hvordan det enkelte barn rammes af OCD kan variere meget. Hos yngre børn er det ofte handlingerne, der er styrende, mens ældre børn og unge oplever flere tvangstanker. Nogle børn er i stand til at leve et næsten almindeligt liv på trods af OCD, mens andre er langt mere udfordrede. Uanset sværhedsgraden er der hjælp at hente med den rette behandling.

​Typiske tegn på OCD hos børn og unge

  • ​Irrationelle adfærdsmønstre: barnet har brug for at gøre ting, som ikke giver mening for andre end barnet selv
  • ​Gentagelsesritualer: barnet gentager sin adfærd i bestemte ritualer
  • ​Ekstra renlighed: barnet har behov for en større enlighed end andre, fxl vasker barnet hænder hyppigere, end det er nødvendigt
  • ​”Hvis jeg ikke gør det, så sker der noget”: jo ældre barnet er, desto mere er handlingerne styret af katastrofetanker

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”​

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra PPclinic, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Tanja, Facebook

”Kan varmt anbefales. Jeg har været hos en børne- og ungdomspsykiater
​i Gentofte og har fået den bedste hjælp."

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495