Har du tegn på stress?

​Der er en vej ud af ubehag og oplevelsen af at mangle overblik i sit liv. Få hjælp til at finde ud af, hvad der er på spil, så du kan få det bedre.

​Behandling af stress

De fleste mennesker oplever i perioder at have travlt eller at føle sig pressede. Det kan være noget i dit privatliv, som fylder, eller der kan være udfordringer på dit arbe​jde. Som udgangspunkt er kortvarig stress ikke et problem, hvis du ellers er sund og rask - men langvarig stress kan derimod øge risikoen for en række sygdomme. Derfor er det vigtigt at komme dine symptomer til livs, når du mærker en belastning over længere tid.

Vores psykologer og psykiatere hjælpe dig med at forebygge og håndtere stress, uanset om din tilstand er af lettere eller mere alvorlig karakter. Vi tilbyder behandling i vores klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Herning og Vejle eller online fra din egen stue.

Hvis du vil vide mere om trivsel og stressforebyggelse på arbejdspladsen, er der hjælp at hente hos vores ​erhvervspsykologer.

Find årsagen bag dine stresssymptomer

Når du kommer til en samtale hos os, starter vi med at finde årsagen til dine stresssymptomer. Nogle gange handler det om noget, der presser dig på arbejde. Andre gange kan det være noget, der presser dig i dit privatliv. Rigtig ofte er det flere ting, der fylder på samme tid. I visse tilfælde kan stresssymptomer også skyldes en iboende og overset psykisk tilstand.

Vores psykologer og psykiatere har stor erfaring med at afdække, hvad der er på spil, når de møder en person med symptomer på stress. Det er vigtigt at finde ud af, hvad der er årsagen bag dine symptomer, så vi kan finde den bedste behandlingsplan for dig med redskaber og strategier, der passer til netop din situation.

Behandling af stress

Når du er i behandling for stress, hjælper vores psykologer og psykiatere dig med konkrete strategier, som du kan bruge, når du føler dig presset. Du lærer, hvordan du kan omsætte uoverskuelige udfordringer til overkommelige delmål, som er realistiske for dig at begynde at handle på her og nu. Under forløbet vil du også lære at håndtere vanskelige tanker og følelser på mere hensigtsmæssige måder og træffe beslutninger, der er gode for dig både på kort og langt sigt.

Målet er, at du går herfra med redskaber og strategier, der kan hjælpe dig med at handle på en måde, der tager udgangspunkt i dine værdier, så du bliver den forældre, ven, kæreste, medarbejder, kollega eller chef, du gerne vil være.

Typiske tegn på stress

  • Du husker dårligere, end du plejer
  • Du har svært ved at koncentrere dig
  • Du er mere ubeslutsom og mindre rummelig, end du plejer
  • Du mangler overblik i hverdagen
  • Du føler dig ofte træt
  • Du er mere irritabel, end du plejer
  • Du har mange negative tanker
  • Du bekymrer dig mere, end du plejer
  • Du har ofte hovedpine eller ondt i maven

Ofte stillede spørgsmål om stress


Hvorfor bliver jeg stresset?

Stress er individuelt. Mennesker er forskellige og reagerer forskelligt på de samme begivenheder. Det, der stresser dig, stresser måske ikke din partner, kollega eller nabo. Måske stressede en begivenhed dig ikke tidligere, men nu hvor der er flere stressorer på spil, virker den begivenhed uoverkommelig. For de fleste personer med stress er det ikke en enkelt ting, der gør dem stresset, men derimod en samling af mange faktorer som sammen skaber en længerevarende belastning, der giver stresssymptomer.

Er stress farligt?

Stress er ikke farligt i sig selv, da stress er en reaktion, som vi skal kunne reagere med, hvis vi bliver udsat for en belastning. På kort sigt kan det faktisk være sundt at reagere med stress, men stress over længere tid - det vil sige i mere end 2 uger - vil ofte være usundt for os. Det, der er farligt ved længerevarende stress, er, at det kan føre til alvorlige psykiske tilstande som depression eller angst.

Hvad er en belastningsreaktion?​

En belastningsreaktion er en anden betegnelse for stress. Stress er i sig selv ikke en diagnose, men nærmere den betegnelse, der bruges, når man har oplevet en større belastning over tid, der påvirker ens kognitive ressourcer. En belastningsreaktion (længerevarende stress) kommer ofte til udtryk ved nedsat hukommelse og koncentrationsbesvær.

Hvor hurtigt virker stressbehandling?

Det er individuelt, hvor hurtigt behandling af stress virker. Vi bestræber os på, at du efter få gange kan mærke en forskel. Mange opsøger hjælp, når problemerne har vokset sig så store, at de ikke selv kan se en vej ud. Vi anbefaler, at du reagerer, når de første tegn på stress melder sig. Det er vores erfaring, at jo tidligere man griber ind, desto nemmere er det at få det godt igen.​​

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495