Trives dit barn ikke?

Vores erfarne børnepsykologer  og børnepsykiatere kan hjælpe med at finde årsagen bag psykisk mistrivsel og tilbyde den rette støtte og behandling.

Bestil tid i klinikken

Behandling af psykisk mistrivsel hos børn og unge

Har du bemærket, at dit barn virker mere indadvendt eller trist for nylig? Oplever I flere konflikter og vredesudbrud i hverdagen? Måske vil dit barn ikke i skole. Det kan alt sammen være tegn på, at dit barn mistrives. 

Det er vigtigt at vide, at langt de fleste får det godt igen med den rette hjælp. Vores team af børnepsykologer og børnepsykiatere kan hjælpe med at afklare, hvad der er årsagen bag barnets eller den unges mistrivsel, og tilbyde den behandling, som hjælper bedst muligt. Og vi kan også hjælpe jer. Mød os i vores klinikker i Gentofte nær København eller i Vejle.

Sådan hjælper vi børn og unge, der mistrives

Der kan være mange grunde til, at et barn eller en teenager ikke trives. For at kunne sætte ind med den rette støtte og behandling er det vigtigt at afklare, hvad årsagen er. Derfor starter vi med en grundig, indledende samtale, hvor vi bl.a. spørger ind til dit barns hverdag og funktionsniveau derhjemme, socialt og i skolen. Det gør vi for at afklare, om barnets mistrivsel kan skyldes noget i omgivelserne fx en skilsmisse eller sociale problemer i klassen, eller om det er et tegn på en psykisk lidelse hos barnet. ​​​​

Efter den indledende samtale lægger vi sammen en plan for, hvordan vi bedst kan hjælpe dit barn til at få det bedre og give jer værktøjerne til at håndtere mistrivslen som familie.

Bestil tid til en indledende samtale

Behandling af mistrivsel hos børn og unge

Mistrivsel hos børn og unge kan behandles på forskellige måder, afhængigt af hvad der er årsagen bag mistrivslen, og hvilke ressourcer barnet har til selv at arbejde med sin trivsel. 

Når vi planlægger et behandlingsforløb, har vi altid barnet i centrum og en stor opmærksomhed på at hjælpe jer som familie. 

Typisk vil behandlingen bestå af:

 • psykologsamtaler med forældre og barn
 • psykologsamtaler med barnet/den unge
 • samtaler og vejledning til jer som forældre
 • rådgivning og vejledning til skolen

Forældrerådgivning - bliv klædt på til at hjælpe dit barn

Som forælder bliver man bekymret, hvis ens barn ikke trives, og der kan følge mange tanker og spørgsmål med, når ens barn fx er i skolevægring eller får en diagnose. 

Vi tilbyder forældrerådgivning, hvor I får professionel sparring om de udfordringer, I oplever omkring barnet og hjælpe til, hvordan I bedst støtter barnet i hverdagen. 


Læs mere om forældrerådgivning

​Hvorfor mistrives mit barn?

Der kan være forskellige årsager til, at et barn ikke trives. Nogle gange kan det skyldes et pres i skolen – måske er det svært for barnet at følge med fagligt, eller der kan være problemer med vennerne eller mobning. Mistrivsel kan også skyldes noget i hjemmet som fx en skilsmisse, flytning eller længerevarende sygdom. Det kan også være, at vi bag mistrivslen finder tegn på en egentlig psykisk lidelse, som kan være med til at øge risikoen for mistrivsel, da barnet eller den unge kan have svært ved at leve op til de krav, de møder i hverdagen, og trives i de rammer, der ellers er passende for deres jævnaldrene. 

Alle vores børnepsykologer og børnepsykiatere har erfaring med at afklare, hvorfor et barn ikke trives, og tilrettelægge en den rette behandling og støtte til barnet og familien.

Mød vores børne- og ungdomsteam i København og Vejle

Tegn på mistrivsel hos børn og unge - dét du skal holde øje med

 • Dit barn har ændret adfærd enten pludseligt eller over længere tid
 • Dit barn er begyndt at trække sig fra sociale sammenhænge eller isolere sig i klassen
 • Dit barn virker oftere vred eller irriteret
 • Dit barn virker oftere trist og nedtrykt
 • Dit barnhar bekymrende skolefravær (skolevægring)
 • Dit barn sover dårligt om natten
 • Dit barn har ofte ondt i hovedet eller i maven

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Er du allerede patient?

Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”​

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra PPclinic, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Tanja, Facebook

”Kan varmt anbefales. Jeg har været hos en børne- og ungdomspsykiater
​i Gentofte og har fået den bedste hjælp."

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495