Bekymringer og tankemylder?

Det kan være tegn på angst. Vi kan hjælpe dig med at få det bedre og give dig værktøjerne til at håndtere angsten.

Behandling af angst

De fleste mennesker har haft oplevelsen af angst på et tidspunkt i deres liv. Hvis angsten vokser og begynder at begrænse dig i at gøre ting, du gerne vil, er der tale om en angst, som kræver behandling. 

​Vores team af psykologer og psykiatere har stor erfaring med at udrede og behandle angst hos voksne og kan hjælpe dig tilbage til en tryg og sikker hverdag. Når du bestiller tid, hjælper vi dig med at vurdere, om du skal ses af en psykolog eller en psykiater. Mange kan have gavn af et kombineret forløb med både psykolog og psykiater.

Du kan få behandling i vores klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Herning og Vejle eller online fra din egen stue.

Lær at håndtere din angst

Kommer du i behandling for angst, starter vi med en grundig samtale. Vi tager os god tid til at undersøge de oplevelser, du går med, så vi kan skabe en forståelse af din situation og lave en plan for, hvordan vi kan arbejde med angsten, så du kan blive fri af den.

Med et behandlingsforløb får du:

 • forståelse for hvorfor og hvordan angst opstår hos dig
 • konkrete redskaber og strategier, du kan bruge til at mindske angsten
 • en handleplan, som du kan tage med dig i situationer, hvor du mærker angst
 • en følelse af at være klædt på til at håndtere de udfordringer, du står overfor og møder i hverdagen.​

Bestil tid nu

​​

Typiske tegn på angst

Kropslige symptomer

 • ​Skælven
 • ​​M​uskelspændinger
 • ​Sved
 • ​Hjertebanken
 • ​Svimmelhed
 • ​Trykken i brystet
 • ​Ubehag i maven

Psykiske og adfærdsmæssige symptomer

 • Nervøsitet
 • Tankemylder
 • Undgåelsesadfærd
 • Følelse af angst og uro
 • Følelse af træthed
 • Mange bekymringer
 • Katastrofetanker (du antager, det værste sker)

Ofte stillede spørgsmål om angst

Hvad er angst?

Angst er en naturlig, menneskelig mekanisme, som går i gang, hvis vi oplever at være i fare eller føler os truet. Ofte vil den være forbigående, men hvis du oplever at angsten begrænser dig i at gøre ting, som du egentlig gerne vil, er der tale om en angstlidelse, som kræver behandling.

Der findes forskellige typer angst, bl.a. panikangst, social angst, specifikke fobier eller generaliseret angst. Den rette behandling vil afhænge af typen og graden af angst.

Hvilke former for angst findes der?

​Der findes en række forskellige former for angst. Angst omfatter fobiske angsttilstande såsom agorafobi (angst for at færdes alene uden for hjemmet), socialfobi (angst for at blive set ned på i sociale situationer) og enkelt fobi (som fx klaustrofobi, højdeskræk eller angst for edderkopper) og andre angsttilstande såsom panikangst (pludselige, uvarslede angstanfald) og generaliseret angst (konstant angst). Til angst regner man også obsessiv-kompulsiv tilstand (OCD) med, som er en angsttilstand med tvangstanker og tvangshandlinger.

Læs mere om behandling af OCD

Hvilken type angst behandler psykologer og psykiatere?

Her i klinikken behandler vi alle former for angst. Behandlingen tager oftest udgangspunkt i samtaleterapi og kan suppleres med medicinsk behandling.

Hvor hurtigt virker behandlingen for angst?

​Det kan være forskelligt, hvor længe der går, før behandlingen tager effekt. Det kommer bl.a. an på angstens sværhedsgrad. Vi bestræber os på, at du efter få samtaler opnår en mærkbar effekt af behandlingen.

Hvorfor får man angst?

Vi kender ikke de specifikke årsager til, at nogle udvikler angst, og andre gør ikke - men det gælder ved angst, som ved mange andre psykiske tilstande, at det formodentlig skyldes et samspil mellem sociale, psykiske og biologiske faktorer.

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495