Har du fået en reaktion efter et traume?

​Vi tilbyder en effektiv behandling og værktøjer, der kan forbedre din livskvalitet og din evne til at fungere i hverdagen.

​Traumebehandling og behandling af PTSD

Har du været ude for en traumatisk oplevelse, der påvirker dig og dine omgivelser? I Aleris PP tilbyder vi traumebehandling og behandling af PTSD, også kaldet posttraumatisk stresstilstand.

Vores team af psykologer og psykiatere har stor erfaring med at behandle traumer og PTSD og kan hjælpe dig med at finde tilbage til en tryg og stabil hverdag. Vi tilbyder hjælp i vores klinikker i København, Aarhus, Esbjerg og Vejle.

Når du bestiller tid, hjælper vi dig med at vurdere, om du skal ses af en psykolog eller en psykiater. Mange kan have gavn af et kombineret forløb med både psykolog og psykiater.

Find ud af, hvad der er på spil hos dig

Nogle mennesker oplever hændelser i deres liv, som kan være traumatiske og påvirke dem efterfølgende. En traumatisk hændelse kan for eksempel være overfald, overgreb, ulykker, røveri, krig eller naturkatastrofer. Ofte vil det være hjælpsomt at tale med sine nærmeste om det, der er sket, men nogle gange er det nødvendigt med professionel hjælp.

Et forløb i Aleris PP starter med en indledende samtale hos en specialiseret psykolog eller psykiater, hvor I grundigt gennemgår din situation og dine symptomer. Din behandler vil hjælpe med at afklare, hvad der er på spil hos dig, og om der er tale om et traume, PTSD eller noget tredje. 

Behandling af traumer og PTSD

Når vi har fundet ud af, hvad der er på spil hos dig, og en eventuel diagnose er stillet, taler vi sammen om dine ønsker for behandlingen. Under behandlingen fokuserer vi på det, der fylder for dig, og vi tager altid udgangspunkt i den situation, du står i.

Behandling består i de fleste tilfælde af samtaleterapi eller medicinsk behandling. Ofte vil en kombineret indsats med både terapi og medicinsk behandling have den mest gavnlige effekt. For nogle kan EMDR-terapi også være gavnligt. EMDR står for Eye Movement Desensitization and Reprocessing og er en terapeutisk tilgang, der kan hjælpe dig med at bearbejde og reducere virkningen af traumatiske minder. Det er forskelligt fra person til person, hvilken behandling der har bedst effekt, derfor tilpasser vi altid behandlingen efter dig og dine behov. 

​​​Kom hurtigt i gang - kontakt os i dag

Du kan få hjælp af os, uanset hvor du bor i landet. Vi tilbyder udredning og behandling af PTSD og traumer i Gentofte nær København samt i Aarhus, Vejle og Esbjerg. 

Bestil tid

Hvad er et traume?

Et traume kan beskrives som et aftryk, der sætter sig på personens psyke, når de har været udsat for eller været vidne til en voldsom hændelse. Traumet er personens oplevelse af det, der er sket, og den oplevelse påvirker personen i fremtiden, når de møder en situation, der minder dem om traumet.

Hvad er PTSD?

PTSD (posttraumatisk stresstilstand) er en psykisk belastning, der kan opstå som følge af et traume. Ikke alle, der oplever et traume, vil udvikle PTSD. Det kan ske efter oplevelsen af voldsomme hændelser eller pga. en eksisterende psykisk sårbarhed, der gør en mere tilbøjelig til at udvikle PTSD.

Hvis du har PTSD, vil du opleve at være præget af traumet i sådan en grad, at det påvirker din livskvalitet og funktion, såvel derhjemme som på arbejdet. Har du PTSD, vil du have svært ved at slippe dit traume og føle, at det hele tiden er en del af dig. PTSD er voldsomt, ubehageligt og forstyrrer i sådan en grad, at professionel hjælp vil være nødvendigt.

Typiske tegn på et traume

 • Du er mere vagtsom, end du plejer
 • Du er nervøs og føler dig ængstelig, selvom du ikke er i fare
 • Du reagerer voldsomt på situationer, der minder dig om den traumatiske hændelse
 • Du føler dig overvældet af følelser og bekymringer
 • Du har mareridt om hændelsen

Typiske tegn på PTSD

 • Du genlever de traumatiske hændelser (får flashbacks)
 • Du er mere irritabel, end du plejer at være
 • Du har svært ved at koncentrere dig
 • Du undgår bestemte steder og situationer, der minder dig om hændelserne
 • Du har svært ved at falde i søvn, eller du vågner ofte i løbet af natten
 • Du har mareridt om hændelserne

Ofte stillede spørgsmål om PTSD og traumer


Hvad er forskellen på PTSD og traumer?

Et traume kan ses som et sår, der sætter sig, når en person er ude for eller vidne til en traumatisk hændelse, hvorimod PTSD er en psykisk lidelse, der udvikles som følge af traumer. Har man PTSD, vil ens funktionsevne ofte være betydelig nedsat og ens livskvalitet forringet. Traumer kan ændre oplevelsen af livskvalitet, men de har typisk ikke samme påvirkning på en persons funktionsevne.

Hvad er EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) er en terapiform, der primært bruges til behandling af posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og andre psykologiske traumer. EMDR kan bruges til at hjælpe patienter med at omstrukturere deres kognitive og følelsesmæssige respons på et traume og derved fremme bearbejdning af traumet. 

​Hvad er kompleks PTSD?

Kompleks PTSD er en type PTSD, der opstår som følge af gentagne traumatiske oplevelser over en længere periode, typisk i barndommen eller i situationer med langvarig vold, overgreb eller misbrug. Den adskiller sig fra "almindelig" PTSD ved at omfatte en bredere vifte af symptomer og langvarig påvirkning på individets personlighed og funktion i hverdagen. Kompleks PTSD kan omfatte symptomer som følelsesmæssig dysregulering, forstyrret selvopfattelse, problemer med relationer, og kronisk skam og skyld. 

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495