Få svar på, om du har autisme

Vores udredningspakke gør det nemt og trygt at komme i gang med en udredning for autismespektrumforstyrrelser.

​​Udredning for autisme og hjælp til at mestre diagnosen

Har du svært ved at forstå sociale spilleregler, eller er din forestillingsevne begrænset særligt i forhold til andre menneskers tanker og følelser? Måske har du lært, hvordan du skal indgå i sociale sammenhænge, men du føler, at du er altid på overarbejde. Autisme kan se forskelligt ud fra person til person og være til stede i forskellige sværhedsgrader.

I Aleris PP tilbyder vi udredning af autismespektrumforstyrrelser i vores klinikker i København, Aarhus, Esbjerg og Vejle. Vores team af psykologer og psykiatere har stor erfaring med at udrede autismespektrumforstyrrelser og kan hjælpe dig med at trives i din hverdag.

Udredning for autisme

Mange symptomer på autisme ligner symptomer på andre psykiske lidelser og forstyrrelser, og derfor er en grundig udredning vigtig, før man kan stille diagnosen. En udredning for autisme består af en række samtaler og undersøgelser, som blandt andet afhænger af dit funktionsniveau, symptombillede og alder. Et typisk udredningsforløb tager 1-2 måneder. 

Få svar på, om du har autisme med en udredningspakke

Vi tilbyder én samlet udredningspakke, som gør det nemt og overskueligt at komme i gang med en udredning for autisme.

Med en udredningspakke får du:

 • alle de nødvendige undersøgelser og samtaler
 • overblik over økonomi og timeforbrug fra starten
 • tilknyttet en psykolog og psykiater, som følger dig hele vejen
 • mulighed for behandling, rådgivning og støttende samtaler, når en evt. diagnose er stillet.

Alle udredninger i Aleris PP starter med en indledende samtale, hvor vi vurderer, om en udredning er det rette tilbud til dig, og planlægger dit udredningsforløb. 

Få støtte til at leve med autisme

En autismediagnose kan give en bedre forståelse for, hvorfor man tænker, handler og føler, som man gør. Men det kan også skabe spørgsmål og overvejelser om ens fremtid og identitet. 

Vi tilbyder hjælp og støtte til dig, der er diagnosticeret med autisme. Du får mere viden om diagnosen (psykoedukation) og en dybere forståelse af dine styrker og udfordringer. Vi hjælper med at finde de strategier, der fungerer bedst for dig og kan give mere overskud i hverdagen. 

Vi tilbyder også rådgivende samtaler med dig og eventuelt dine pårørende, hvor vi har fokus på at støtte dig i de udfordringer, du oplever i hverdagen. 

Nogle personer med autisme kan også have glæde af samtaleterapi hos en psykolog eller gavn af supplerende medicinsk behandling. I samarbejde med dig lægger vi en plan, så du får den nødvendige hjælp til at leve et godt liv med autisme.

​​Kom hurtigt i gang - kontakt os i dag

Du kan få hjælp af os, uanset hvor du bor i landet. Vi tilbyder udredning af autismespektrumforstyrrelser i Gentofte nær København samt i Aarhus, Vejle og Esbjerg. 

Bestil tid

citat-start-groen-final At få en autismediagnose har ikke fjernet mine udfordringer, men jeg er blevet klogere på mig selv. Jeg ved, hvad der fungerer godt for mig, og hvordan jeg skal indrette min hverdag, for at jeg lykkes. Nu er det mig, der sidder bag rattet i mit eget liv, og det er guld værd. citat-slut-groen-final

- Lise, nydiagnosticeret med autisme​

Hvad er autisme?

Autisme er en neurologisk udviklingsforstyrrelse, der påvirker ens sociale færdigheder, kommunikationsevne og adfærd. Tilstanden er også kendt som autismespektrumforstyrrelser, fordi det dækker over en bred vifte af symptomer og sværhedsgrader. 

Symptomerne på autisme kan variere meget. De kan forveksles med symptomer på andre psykiske tilstande eller maskeres i en grad, så symptomerne er svære at få øje på eller ligefrem skjules for omverden.

Typiske tegn på autisme

 • Du har brug for meget struktur og forudsigelighed i hverdagen
 • Du har svært ved at registrere og forstå nonverbal kommunikation, såsom øjenkontakt og kropssprog

 • Du kan have voldsomme følelsesmæssige reaktioner på forandringer og uforudsete hændelser
 • Du er særlig følsom over for støj og andre stimuli, fx lys og ubehagelig påklædning
 • Du har svært ved at fornemme, hvad andre føler og tænker
 • Du har svært ved at kommunikere dine egne følelser til andre
 • Du har svært ved at forstå og tilpasse dig sociale spilleregler

Ofte stillede spørgsmål om autismespektrumforstyrrelser

Hvor lang tid tager en udredning for autisme?

En udredning for autismespektrumforstyrrelser tager typisk 6-8 uger. I den periode møder du 3-4 gange i klinikken til samtaler og undersøgelser samt til en afsluttende samtale, hvor du får svar på udredningen og rådgivning om mulighederne for behandling, psykoedukation (viden om diagnosen) og viderehenvisning. 

Hvad koster en udredning for autisme?

Hos Aleris PP tilbyder vi én samlet udredningspakke for autismespektrumforstyrrelser, som indeholder alle nødvendige undersøgelser og konsultationer. Det betyder, at du fra starten kender rammen og økonomien i dit udredningsforløb. Pakken er for voksne fra 18 år, men vi tilbyder også udredningspakker, som er målrettet børn og unge.

En udredning for autisme koster 15.300 kr., og denne pakke passer til langt de fleste. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at supplere udredningen med tests, der ikke er inkluderet i pakkeprisen. Vi vil altid drøfte dette med dig på forhånd. Før du kan blive udredt i Aleris PP, skal du have haft en indledende samtale hos en af vores specialiserede psykologer eller psykiatere. Den indledende samtale koster 5.000 kr. og er ikke inkluderet i pakkeprisen.

Se priser

Læs mere om autismespektrumforstyrrelser

​→ Ensom og anderledes? Hvordan uopdaget autisme kan påvirke dit voksenliv

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495