Få svar på, om dit barn har autisme

Vores udredningspakke gør det nemt og trygt at komme i gang med en udredning for autismespektrumforstyrrelser.

​Udredning for autisme hos børn og unge

- og hjælp til at leve med diagnosen

​Som forælder genkender du måske, at dit barn har behov for meget struktur og forudsigelighed i hverdagen. Måske har du bemærket, at dit barn har en lidt anderledes måde at kommunikere på og bliver særligt udfordret i sociale situationer. Hvis dette bliver meget udtalt, og du indimellem oplever, at barnet har nogle følelsesmæssige udbrud i helt almindelige hverdagssituationer, så kan det være et tegn på autisme.

I Aleris PP tilbyder vi udredning af børn og unge, der viser tegn på autismespektrumforstyrrelser, og rådgivning og støtte til børn og unge med autisme og deres familie. Book tid til en indledende samtale hos vores erfarne børnepsykiatere og børnepsykologer i Gentofte nær København og i Vejle.

Book tid til en indledende samtale

Udredning for autisme hos børn og unge

Autisme kan se ud på rigtig mange måder og optræde i forskellige grader. Et barn kan have nogle autistiske træk uden nødvendigvis at have autisme - og derfor er en udredning vigtig, før man kan stille diagnosen.

Når vi udreder for autisme, går vi grundigt til værks og vi følger Sundhedsstyrelsens nationale retningslinjer for udredning af autismespektrumforstyrrelser. Alle udredninger i Aleris PP starter med en indledende samtale, hvor vi vurderer, om en udredning er det rette tilbud for dit barn.

Selve udredningen består af en række samtaler og undersøgelser, som blandt andet afhænger af dit barns funktionsniveau, symptombillede og alder. ​​Vi laver en bred screening for at udelukke, at der er andre ting på spil, og vi spørger både forældre og skole, hvordan de ser barnets udvikling og trivsel for at få et så bredt billede af barnets vanskeligheder som muligt. 

​​

Få svar på, om dit barn har autisme med en udredningspakke

Vi tilbyder én samlet udredningspakke, som gør det nemt og trygt at komme i gang med en udredning for autismespektrumforstyrrelser. Med en udredningspakke får man:

 • alle de nødvendige undersøgelser og samtaler
 • overblik over økonomi og timeforbrug fra starten
 • tilknyttet en børnepsykolog og børnepsykiater, som følger dig hele vejen
 • et udredningsforløb, der følger Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer
 • mulighed for behandling, rådgivning og støttende samtaler, når en evt. diagnose er stillet.

Efter et udredningsforløb har I mulighed for at blive i huset og få behandling og vejledning af vores børnepsykiatere og børnepsykologer.

Se priser for udredning af autisme

Behandling af autisme hos børn og unge

Der findes ikke nogen medicinsk behandling af autisme. I stedet består behandlingen i at hjælpe jer til et skabe godt børne- eller ungdomsliv i trivsel. Dette gør vi ved at klæde jer - barnet og familien - godt på med viden og diagnosen og hjælpe jer med at få nogle gode strategier i forhold til både familieliv, skole og fritid. 

Vi tilbyder også rådgivende samtaler med forældre og andre vigtige omsorgspersoner omkring barnet med fokus på at støtte dem i de udfordringer, de oplever i hverdagen – alt sammen med udgangspunkt i autismepædagogik. 

Mange børn og unge med autisme kan have glæde af et forløb med fokus på selvforståelse, hvor barnet eller den unge lærer sig selv og sine udfordringer bedre at kende, for derigennem at være bedre rustet til at begå sig.

Vi hjælper jer altid med at vurdere, hvilken indsats der vil være mest hjælpsom for jeres familie, og lægger sammen med jer en plan for behandlingen.

Hvad er autisme?

Autismespektrumforstyrrelser (ASF) eller autisme er et paraplybegreb for det, man kalder gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Hvis dit barn har autisme, vil du opleve, at barnet kan have svært ved at udtrykke sine følelser, har svært ved at sætte sig i andres sted eller har svært ved at begå sig socialt blandt sine kammerater. 

Et barn med autisme har typisk svært ved at fornemme andres følelser og tanker, hvilket kan gøre fælles aktiviteter og leg udfordrende. Relationer og socialt samspil er derfor noget af det, et barn med autisme har svært ved at navigere i. Måske er barnet også følsomt over for støj og stimuli, eller har det, man kalder sensoriske udfordringer – for eksempel at uld kradser huden, eller at tøjmærker i nakken generer.​

​Typiske tegn på autisme hos børn og unge

 • Dit barn har svært ved at afkode, hvad andre mennesker tænker og føler
 • Dit barn har brug for meget struktur og forudsigelighed i hverdag - og bliver meget følelsesmæssigt påvirket, hvis noget ændrer sig eller afviger fra, hvordan det plejer at være
 • Dit barn er særligt følsomt over for lys, lyd eller berøring
 • Dit barn har svært ved at indgå i sociale sammenhænge, fx lege med jævnaldrende i frikvarteret
 • Dit barn har svært ved at kommunikere deres følelser til andre
 • Dit barn reagerer voldsomt på rutinemæssige hverdagsting

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”​

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra PPclinic, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Tanja, Facebook

”Kan varmt anbefales. Jeg har været hos en børne- og ungdomspsykiater
​i Gentofte og har fået den bedste hjælp."

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495