Få hjælp til at tackle de svære følelser som pårørende

Det er ikke altid nemt at stå ved siden af. Vores psykologer kan hjælpe dig.

Samtaler for pårørende

At være tæt på en person, der kæmper med ​psykiske ​eller fysiske helbredsudfordringer, kan være krævende og udmattende. I Aleris PP har vi stor erfaring med at rådgive og vejlede pårørende til mennesker, som ikke trives eller er syge. ​Det kan være, du kender en, der er ramt af stress, angst, depression eller en anden psykisk helbredsudfordring. Det kan også være, du er tæt på en, som lider af en fysisk sygdom, for eksempel kræft eller demens. Det er ikke altid lige nemt at stå ved siden af. 

Vores erfarne psykologer hjælper dig med, hvordan du bedst kan hjælpe din nære og samtidig passe på dig selv​.

Vi tilbyder samtaler for pårørende i vores klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Herning og Vejle eller online hjemme fra din stue.

Er pårørendesamtaler noget for dig?

 • Du er gift eller lever sammen med en person, der mistrives
 • Du har et nært forhold til en, der er ramt af fysiske eller psykiske helbredsproblemer
 • Du vil gerne støt​te en, der har det svært
 • Du vil gerne have vejledning i procesessen, så du kan passe på dig selv og yde selvomsorg ​
 • Du har brug for hjælp til at håndtere dine bekymringer
 • Du vil gerne have nogle konkrete værktøjer til at håndtere en svær situation

Hvordan foregår en samtale for pårørende?​

Det er forskelligt, hvad man som pårørende har behov for at tale om. Fokus i samtalerne kan være, hvordan du som pårørende balancerer at hjælpe en ægtefælle, en forælder eller en god ven, samtidig med at du passer på dig selv. For nogle er det især bekymringerne om det menneske, der står dem nært, som fylder. Hvordan håndterer du bedst dine bekymringer? Og hvordan undgår du at blive syg af dem? For andre handler det netop om at vide, hvordan de selv kan holde fast i deres egen trivsel, når tingene omkring dem føles svære. Vi har gode erfaringer med, at du som pårørende får talt om, hvordan det er at leve sammen med eller være tæt på en person med psykiske helbredsudfordringer.

Bestil tid til en pårørendesamtale

Vælg mellem individuelle og fælles pårørendesamtaler

Individuelle pårørendesamtaler er for dig, som ønsker hjælp til at genvinde overblik, energi og overskud. Du bliver klædt på til at håndtere de svære følelser, som kan ramme, når nogen tæt på en ikke har det godt. Samtalerne vil styrke dig til at holde fast i sunde mønstre og vaner i pressede situationer, og du vil opleve at kunne være en større og bedre støtte for vedkommende og for dig selv.

Vi tilbyder også, at du og det menneske, du er pårørende til, deltager i en fælles samtale. Her hjælper vi jer med at forstå, hvad der er på spil og viser jer en række konkrete redskaber, I kan bruge, når tingene føles svære. På den måde styrker I jeres relation og bevarer det gode, I har sammen.

citat-slut-groen-final [Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har det største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig. citat-start-groen-final

- Flemming, Trustpilot​

10 gode råd til dig, som er pårørende til en person med psykiske helbredsproblemer​

 1. Tag ansvar for dig selv, og vær bevidst om din rolle, grænser og behov
 2. Pas på dig selv: prioriter dem og det, der giver energi, adspredelse og aflastning
 3. Start i det små – egenomsorg kommer i mange størrelser
 4. Find fælles løsninger og lav klare aftaler med den, du er pårørende til
 5. Sæt dine grænser og respektér den andens
 6. Tilgiv dig selv og den anden
 7. Husk, at det er naturligt at reagere følelsesmæssigt – ingen følelser er forkerte
 8. Del dine bekymringer – i det omfang, der giver mening for dig. Lad dem ikke vokse
 9. Tal med de professionelle: stil spørgsmål og søg indsigt
 10. Søg hjælp, hvis situationen bliver for belastende – ingen skal kunne klare alt

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495