​Behandling af depression

Vores psykologer og psykiatere kan hjælpe dig, uanset om der er tale om en let, moderat eller svær depression

De fleste mennesker har oplevet at føle sig nedtrykt af den ene eller den anden årsag. Som regel går det over igen. Men somme tider kan tingene bide sig fast på en måde, som kræver behandling. I Aleris PP i København, Aarhus,  Vejle og Esbjerg har vi stor erfaring med at hjælpe mennesker med depression tilbage til et godt og meningsfuldt liv. Og vi kan også hjælpe dig.

Hos os arbejder psykologer og psykiatere (speciallæger i psykiatri) tæt under samme tag for at give dig den bedste behandling. Når du bestiller tid, hjælper vi dig med at vurdere, om du skal ses af en psykolog eller en psykiater. Mange kan have gavn af et kombineret forløb med både psykolog og psykiater.

Bestil tid

Sådan hjælper vi dig med depression

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Diagnosticering af depression

Symptomer på depression kan forveksles med andre tilstande som fx bipolar lidelse eller stress, og derfor er en grundig udredning vigtig. Nogle mennesker bliver ramt af depression én gang i deres liv, mens andre kan have tilbagevendende depressioner. 

​Kommer du til os med mistanke om en depression eller med depressive symptomer, starter dit forløb med en indledende samtale hos en speciallæge i psykiatri eller en specialiseret psykolog, hvor I grundigt gennemgår dine symptomer og din livssituation. Nogle gange kan diagnosen depression stilles allerede ved den indledende samtale, andre gange skal vi se dig til flere samtaler og supplere med tests, før vi kan stille en diagnose.

Effektiv behandling af depression

I Aleris PP tilbyder vi individuelt tilpasset behandling af depression. Et behandlingsforløb starter med en indledende samtale, hvor vi gennemgår din situation og dine symptomer, og sammen taler vi om dine ønsker for behandlingen.

Depression behandles med samtaleterapi hos en psykolog eller med medicinsk behandling hos en psykiater. Mange oplever god effekt ved at kombinere de to behandlingsformer. Samtalerne hos vores psykologer tager udgangspunkt i forskellige anerkendte terapiformer, og vi tilpasser altid samtaleterapien til dig og din situation. Vores fokus er at lære dig strategier til at komme fri af depressionen, så du kan leve det liv, du ønsker. Er du startet i behandling hos en psykolog, kan dit forløb altid blive kombineret med medicinsk behandling hos en psykiater for at opnå den mest gavnlige effekt - og omvendt, hvis du er startet i behandling hos en psykiater, kan dit forløb blive kombineret med samtaler hos en psykolog. 

Træt, deprimeret eller nedtrykt?

​Det kan være tegn på depression. Få hjælp til at finde årsagen bag din nedtrykthed, og få det bedre med psykologsamtaler, som giver dig strategier og værktøjer til at leve det liv, du ønsker.

Hvad er depression?

​En depression (også kaldet unipolar affektiv lidelse) er en tilstand af nedtrykthed. Ofte vil en person med depression føle sig træt og trist meget af tiden og have tendens til at trække sig fra sociale sammenhænge. Håbløshed og nedsat motivation er også almindelige symptomer på depression. Hvis du kan genkende nogle af de symptomer, og du har oplevet dem gennem længere tid, kan du have gavn af professionel hjælp til at afklare, om der er tale om en depression, og til at lægge en plan for, hvordan du kommer fri af den. Mange bemærker ikke, hvis de selv får en depression, fordi den ofte kommer snigende. En lettere depression forsvinder som regel af sig selv over tid, men den kan komme tilbage, hvis du ikke får den rette behandling.​

Under en depression ændrer hele éns tankegang sig og bliver mere og mere negativ. Man kritiserer sig selv, og fordi udviklingen sker snigende, opdager man ikke altid, at man er syg før sent i forløbet. Hvis man selv eller mennesker omkring én kender symptomerne på depression, er det lettere at opdage den og gribe ind tidligt. 

​Typiske symptomer og tegn på depression

  • Du føler dig trist og nedtrykt uden at kunne pege på en årsag
  • Du har mistet interessen for de fleste ting og mangler din sædvanlige energi og drivkraft
  • Du bebrejder dig selv og føler skyld over at have det, som du har det
  • Du mangler selvtillid, livet virker meningsløst og uden betydning
  • Du kan ikke koncentrere dig, som du plejer
  • Du isolerer dig og orker ikke socialt samvær
  • Du sover dårligere, end du plejer, måske vågner du ofte om natten eller tidligt om morgenen
  • Du er træt og sover mere, end du plejer uden en egentlig grund
  • Din appetit er anderledes; du spiser langt mere, end du plejer, eller du har ingen appetit
  • Du tænker indimellem, at det ville være lettere ikke at være til

​​​Kom hurtigt i gang - kontakt os i dag

Du kan få hjælp af os, uanset hvor du bor i landet. Vi har klinikker i Gentofte nær København samt i Aarhus, Vejle og Esbjerg. Du har også mulighed for at få din samtale online som alternativ til fysisk fremmøde i klinikken. Tal med vores sekretærer om, hvilken løsning der passer dig bedst, når du booker din tid.

Bestil tid

Ofte stillede spørgsmål om depression

Hvor hurtigt virker behandlingen for depression?

​Det kan være forskelligt, hvor længe der går, før behandlingen har den fulde effekt. Det kommer bl.a. an på, om der er tale om let, moderat eller svær depression. Vi bestræber os på, at du efter få samtaler opnår en mærkbar effekt af behandlingen uanset sværhedsgraden af din depression.

Kan jeg være deprimeret uden at have en depression?

En voldsom oplevelse, som for eksempel et dødsfald hos en nærtstående, kan medføre tristhed i længere tid. Men hvis du slet ikke oplever glæde i dit samliv, i dine fritidsaktiviteter, på dit arbejde eller i din uddannelse uden nogen egentlig forklaring og igennem en længere periode, kan det være, du lider af en depression.

Symptomerne på en depression kan være forskellige fra person til person og fra situation til situation. Hvis du oplever, at du har overvejende negative tanker og føler dig nedtrykt og frustreret - og hvis det står på i mere end 14 dage - kan det være tegn på, at du bør søge professionel hjælp hos en psykolog eller en psykiater.

Ligner symptomer på angst og depression hinanden?

Symptomer på stress, angst og depression kan ligne hinanden og overlapper ganske meget. Dårligt humør, forstyrret søvn, bekymringer, uro i kroppen og i hovedet, hovedpine og manglende overskud er nogle eksempler, der går igen. Når symptomerne overlapper så meget, kan det være svært selv at bedømme alvoren af det, man oplever. Men det er ikke lige meget, om ens symptomer skyldes en stressreaktion, en depression eller angst, for behandlingen for de tre tilstande er forskellig. En psykolog eller en psykiater kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er på spil og finde den rette behandling til dig og din situation.

Skal vi også hjælpe dig?​

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3369 0966

Er du allerede patient?
​Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen.

For øvrige henvendelser

Send en besked, så kontakter vi dig snarest muligt.

 
 
 
 
Ønsker du at blive kontaktet af en bestemt afdeling? (valgfrit)Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Når d​u skriver til Aleris PP, behandler vi dine personoplysninger som beskrevet i vores Persondatapolitik.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Landsdækkende

Klinikker i København, Aarhus, Vejle og Esbjerg samt mulighed for videokonsultation.​

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

”Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykologisk eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv.”

Birgitte, henvist via sin sundhedsforsikring

”Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

Jeg bliver i et trygt miljø guidet igennem opdagelserne, som jeg oplever, psykologen faciliterer og ikke dikterer (har haft uheldige oplevelser andre steder!) – så det er tydeligt at mærke, der spilles på min banehalvdel.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen. Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Anita

”Jeg har haft rigtig stor gavn af timerne hos min psykolog i Aleris PP.

​Hun har ramt mit behov for medfølelse, gode teknikker og spark i bagdelen 😊”

Aleris PP​  |  ​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00 Telefon: 3369 0966  |  CVR: 26850495

Find os i København

Aleris PP København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Aarhus

Aleris PP Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Vejle

Aleris PP Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Esbjerg

Aleris PP Esbjerg

Bavnehøjvej 6, st.

6700 Esbjerg

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os online

✓ Ingen transporttid

✓ Let tilgængeligt og fleksibelt

✓ Professionel hjælp uanset geografi

logo_hvid

© Aleris Danmark. Aleris Danmark omfatter Aleris A/S (CVR-nr. 71017516) og Aleris Ringsted (CVR-nr.​ 25317181)