Få svar på, om du har ADHD

Vores udredningspakke gør det nemt og trygt at komme i gang med en udredning for ADHD eller ADD.

​Udredning og behandling af ADHD

I Aleris PP tilbyder vi udredning og behandling af ADHD og ADD.

​Vores team af psykologer og psykiatere har stor erfaring med at udrede og behandle voksne med ADHD og kan hjælpe dig med at skabe og fastholde et liv og en hverdag i balance. Book tid til en indledende samtale i vores klinikker i København, Aarhus, Esbjerg og Vejle. 

Hvis du har mistanke om, at dit barn har ADHD, er der hjælp at hente hos vores ​børne- og ungdomspsykiatriske team, som er specialiseret i at hjælpe børn og unge med ADHD samt deres familie.

Udredning for ADHD

Mange symptomer på ADHD går på tværs af psykiske diagnoser, og derfor er en grundig udredning vigtig, før man kan stille diagnosen. En udredning for ADHD består af en række samtaler og undersøgelser, som blandt andet afhænger af dit funktionsniveau, symptombillede og alder. Alle udredninger i Aleris PP starter med en indledende samtale, hvor vi planlægger dit udredningsforløb. Et typisk udredningsforløb tager 5-6 uger.

Få svar på, om du har ADHD med en udredningspakke

Vi tilbyder én samlet udredningspakke, som gør det nemt og overskueligt at komme i gang med en udredning for ADHD.

Med en udredningspakke får du:

 • alle de nødvendige undersøgelser og samtaler
 • overblik over økonomi og timeforbrug fra starten
 • tilknyttet en psykolog og psykiater, som følger dig hele vejen
 • et udredningsforløb, der følger Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer
 • mulighed for behandling, rådgivning og støttende samtaler, når en evt. diagnose er stillet.

Efter et udredningsforløb har du mulighed for at blive i huset og få behandling og vejledning hos vores psykologer og psykiatere.

Se priser på udredning

Behandling af ADHD

I Aleris PP gør vi os umage for at give dig den mest effektive behandling. Vores erfaring er, at med den rette behandling vil langt de fleste opleve større stabilitet i hverdagen og et liv i bedre balance.

Når diagnosen er stillet, taler vi sammen om dine ønsker for behandlingen. Behandling består i de fleste tilfælde af medicinsk behandling, undervisning i at håndtere tilstanden (psykoedukation) og evt. psykologsamtaler. Under behandlingen fokuserer vi på det, der fylder for dig, og vi tager altid udgangspunkt i den situation, du står i.

Har du fået stillet en ADHD-diagnose hos os, kan vi hjælpe dig med medicinopfølgning og -justering, psykologsamtaler og psykoedukationsforløb.

Lær at mestre din ADHD

At få en diagnose kan give en øget forståelse for, hvorfor man tænker, handler og føler, som man gør - men det kan også skabe flere spørgsmål og overvejelser om ens identitet og fremtid. Aleris PP tilbyder et forløb, der hjælper dig med at mestre din ADHD-tilstand.

I vores mestringsforløb for voksne med ADHD får du mere viden om tilstanden (psykoedukation) og redskaber og anbefalinger, der tager udgangspunkt i din situation. Vi arbejder med, hvordan ADHD viser sig i dit liv, og de styrker og udfordringer, du kan bruge til at skabe det gode liv for dig selv.

Vores mestringsforløb består af 5 sessioner med en specialiseret psykolog. Forløbet er for dig, der har fået stillet en ADHD-diagnose som voksen og ønsker at få redskaber til at stå stærkt hver dag.

​​Kom hurtigt i gang - kontakt os i dag

Du kan få hjælp af os, uanset hvor du bor i landet. Vi tilbyder udredning og behandling af ADHD og ADD i vores klinikker i Gentofte nær København samt i Aarhus, Vejle og Esbjerg. 

Bestil tid i klinikken 

citat-start-groen-final En ADHD-hjerne er måske udfordrende og irriterende, men når man først opdager og accepterer, at man har den, følger der også mange gaver med, som jeg først er ved at opdage, at jeg altid har haft. citat-slut-groen-final

- Morten, nydiagnosticeret med ADHD

Hvad er ADHD?

ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) er en medfødt opmærksomhedsforstyrrelse, som rammer to til tre procent af den danske befolkning. Typiske tegn på ADHD inkluderer koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, impulsivitet og rastløshed. ADHD-symptomer kan variere i mængde og sværhedsgrader fra person til person. Tilstanden kan påvirke en persons evne til at klare sig godt i skolen, på arbejde og i sociale sammenhænge.  Behandling for ADHD består typisk af medicinsk behandling, livsstilsændringer og evt. samtaleterapi.

Hvad er ADD?

ADD (attention deficit disorder) er en variant af ADHD, der også bliver kaldt den stille ADHD. ADD adskiller sig fra ADHD ved, at personer med ADD primært har vanskeligheder med opmærksomhed og koncentration. Personer med ADD oplever ikke (i klinisk grad) hyperaktivitet og impulsivitet. De kan ofte fremstå stille, distræte og drømmende. 

ADHD og sendiagnostisering

ADHD bliver ofte opdaget i skolen for børnenes vedkommende og senere i uddannelsessystemet, når det gælder de unge voksne. I Aleris PP ser vi dog mange, der først som voksne får stillet diagnosen. De, der sendiagnosticeres, har oftest formået at kompensere for symptomer, de altid har haft, men er nået til et punkt, hvor belastningen bliver for stor, og de derfor opsøger hjælp. 

Tegn på ADHD

Problemer med opmærksomhed​

 • Svært ved at koncentrere sig
 • Let distraheret af ydre stimuli
 • Glemsom
 • Ustruktureret
 • Laver skødesløse fejl

Problemer med hyperaktivitet

 • Uro i kroppen
 • Svært ved at ​sidde stille
 • Forlader ofte sin plads
 • Stor motorisk aktivitet

Problemer med impulsivitet

 • Afbryder
 • Svært ved at vente på sin tur
 • Snakker meget uden situationsfornemmelse​

Symptomerne skal have været til stede før 7-årsalderen.

Ofte stillede spørgsmål om udredning for ADHD

Hvor lang tid tager en udredning for ADHD?

Selve udredningen for ADHD tager typisk 5-6 uger. I den periode møder du 3-4 gange i klinikken til samtaler og undersøgelser samt en afsluttende tilbagemelding, hvor du får svar på udredningen og rådgivning om behandling,

psykoedukation (viden om diagnosen) og muligheder for viderehenvisning.

Alle udredningsforløb i Aleris PP begynder med en indledende samtale hos en psykiater eller specialiseret psykolog, som efter samtalen kan pege på en plan for en udredning.

Book tid til en indledende samtale

Hvad koster en udredning for ADHD?

Det er en stor beslutning at blive udredt for en psykisk diagnose som ADHD. Hos Aleris PP tilbyder vi én samlet udredningspakke for ADHD, som indeholder alle nødvendige undersøgelser og konsultationer. Det betyder, at du fra starten kender rammen og økonomien i dit udredningsforløb.

En udredning for ADHD koster 12.000 kr. Udredningspakken er målrettet voksne over 18 år og passer til langt de fleste. Bemærk, at for at blive udredt i Aleris PP, skal du have haft en indledende samtale hos en af vores psykiatere eller specialiserede psykologer. Den indledende samtale koster 5.000 kr. og er ikke inkluderet i pakkeprisen. For unge mellem 18 og 25 år anbefaler vi supplerende udredning. 

Er du under 18 år tilbyder vi udredningspakker, som er målrettet for børn og unge.

Se priser for udredning af ADHD

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495