​Udredning og behandling af ADHD

I Aleris PP tilbyder vi udredning og behandling af ADHD og ADD.

​Vores team af psykologer og psykiatere (speciallæger i psykiatri) har stor erfaring med at udrede og behandle voksne med ADHD og kan hjælpe dig med at skabe og fastholde et liv og en hverdag i balance. 

Hvis du har mistanke om, at dit barn har ADHD, er der hjælp at hente hos vores ​børne- og ungdomspsykiatriske team, som er specialiseret i at hjælpe børn og unge med ADHD samt deres familie.

Bestil tid

​​

​Få svar på, om du har ADHD

Aleris PPs udredningspakke gør det nemt og overskueligt at komme i gang med en udredning for ADHD. Udredningspakken indeholder alle de nødvendige undersøgelser og samtaler, og du har fra starten overblik over økonomien. Du bliver tilknyttet en psykolog og psykiater, som følger dig hele vejen. 

Udredning for ADHD

Mange symptomer på ADHD går på tværs af psykiske diagnoser, og derfor er en grundig udredning vigtig, før man kan stille diagnosen. En udredning for ADHD består af en række samtaler og undersøgelser, som blandt andet afhænger af dit funktionsniveau, symptombillede og alder. Alle udredninger i Aleris PP starter med en indledende samtale, hvor vi planlægger dit udredningsforløb. Et typisk udredningsforløb tager 5-6 uger. 

Få svar på, om du har ADHD med en udredningspakke

Vi tilbyder én samlet udredningspakke, som gør det nemt og overskueligt at komme i gang med en udredning for ADHD. 

Med en udredningspakke får du:

 • alle de nødvendige undersøgelser og samtaler
 • overblik over økonomi og timeforbrug fra starten
 • tilknyttet en psykolog og psykiater, som følger dig hele vejen
 • et udredningsforløb, der følger Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer
 • mulighed for behandling, rådgivning og støttende samtaler, når en evt. diagnose er stillet.

Efter et udredningsforløb har du mulighed for at blive i huset og få behandling og vejledning af vores psykologer og psykiatere.

Se priser og bestil tid

Behandling af ADHD

I Aleris PP gør vi os umage for at give dig den mest effektive behandling. Vores erfaring er, at med den rette behandling vil langt de fleste opleve større stabilitet i hverdagen og et liv i bedre balance.

Når diagnosen er stillet, taler vi sammen om dine ønsker for behandlingen. Behandling består i de fleste tilfælde af medicinsk behandling, undervisning i at håndtere tilstanden (psykoedukation) og evt. psykologsamtaler. Under behandlingen fokuserer vi på det, der fylder for dig, og vi tager altid udgangspunkt i den situation, du står i.

Har du fået stillet en ADHD-diagnose hos os, kan vi hjælpe dig med medicinopfølgning og -justering, psykologsamtaler og psykoedukationsforløb.

Lær at mestre din ADHD

At få en diagnose kan give en øget forståelse for, hvorfor man tænker, handler og føler, som man gør - men det kan også skabe flere spørgsmål og overvejelser om ens identitet og fremtid. Aleris PP tilbyder et forløb, der hjælper dig med at mestre din ADHD-tilstand. 

I vores mestringsforløb for voksne med ADHD får du mere viden om tilstanden (psykoedukation) og redskaber og anbefalinger, der tager udgangspunkt i din situation. Vi arbejder med, hvordan ADHD viser sig i dit liv, og de styrker og udfordringer, du kan bruge til at skabe det gode liv for dig selv.

Vores mestringsforløb består af 5 sessioner med en specialiseret psykolog. Forløbet er for dig, der har fået stillet en ADHD-diagnose som voksen og ønsker at få redskaber til at stå stærkt hver dag. 

​​Kom hurtigt i gang - kontakt os i dag

Du kan få hjælp af os, uanset hvor du bor i landet. Vi har klinikker i Gentofte nær København samt i Aarhus, Vejle og Esbjerg. Du har også mulighed for at få din samtale online som alternativ til fysisk fremmøde i klinikken. Tal med vores sekretærer om, hvilken løsning der passer dig bedst, når du booker din tid.

Bestil tid

citat-start-groen-final En ADHD-hjerne er måske udfordrende og irriterende, men når man først opdager og accepterer, at man har den, følger der også mange gaver med, som jeg først er ved at opdage, at jeg altid har haft. citat-slut-groen-final

- Morten - 47 år og nydiagnosticeret med ADHD​

Hvad er ADHD?

ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) er en medfødt opmærksomhedsforstyrrelse, som rammer to til tre procent af den danske befolkning. Typiske tegn på ADHD inkluderer koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, impulsivitet og rastløshed. ADHD-symptomer kan variere i mængde og sværhedsgrader fra person til person. Tilstanden kan påvirke en persons evne til at klare sig godt i skolen, på arbejde og i sociale sammenhænge.  Behandling for ADHD består typisk af medicinsk behandling, livsstilsændringer og evt. samtaleterapi.

Hvad er ADD?

ADD (attention deficit disorder) er en variant af ADHD, der også bliver kaldt den stille ADHD. ADD adskiller sig fra ADHD ved, at personer med ADD primært har vanskeligheder med opmærksomhed og koncentration. Personer med ADD oplever ikke (i klinisk grad) hyperaktivitet og impulsivitet. De kan ofte fremstå stille, distræte og drømmende. 

ADHD og sendiagnostisering

ADHD bliver ofte opdaget i skolen for børnenes vedkommende og senere i uddannelsessystemet, når det gælder de unge voksne. I Aleris PP ser vi dog mange, der først som voksne får stillet diagnosen. De, der sendiagnosticeres, har oftest formået at kompensere for symptomer, de altid har haft, men er nået til et punkt, hvor belastningen bliver for stor, og de derfor opsøger hjælp. 

Tegn på ADHD

Problemer med opmærksomhed​

 • Svært ved at koncentrere sig
 • Let distraheret af ydre stimuli
 • Glemsom
 • Ustruktureret
 • Laver skødesløse fejl

Problemer med hyperaktivitet

 • Uro i kroppen
 • Svært ved at ​sidde stille
 • Forlader ofte sin plads
 • Stor motorisk aktivitet

Problemer med impulsivitet

 • Afbryder
 • Svært ved at vente på sin tur
 • Snakker meget uden situationsfornemmelse​

Symptomerne skal have været til stede før 7-årsalderen.

Ofte stillede spørgsmål om udredning for ADHD

Hvor lang tid tager en udredning for ADHD?

Selve udredningen for ADHD tager typisk 5-6 uger. I den periode møder du 3-4 gange i klinikken til samtaler og undersøgelser samt en afsluttende tilbagemelding, hvor du får svar på udredningen og rådgivning om behandling,

psykoedukation (viden om diagnosen) og muligheder for viderehenvisning.

Alle udredningsforløb i Aleris PP begynder med en indledende samtale hos en psykiater eller specialiseret psykolog, som efter samtalen kan pege på en plan for en udredning.

Hvad koster en udredning for ADHD?

Det er en stor beslutning at blive udredt for en psykisk diagnose som ADHD. Hos Aleris PP tilbyder vi én samlet udredningspakke for ADHD, som indeholder alle nødvendige undersøgelser og konsultationer. Det betyder, at du fra starten kender rammen og økonomien i dit udredningsforløb.

En udredning for ADHD koster 12.000 kr. Udredningspakken er målrettet voksne over 18 år og passer til langt de fleste. Bemærk, at inden du kan blive udredt i Aleris PP, skal du have haft en indledende samtale hos en af vores psykiatere eller specialiserede psykologer. Den indledende samtale koster 5.000 kr. og er ikke inkluderet i pakkeprisen. For unge mellem 18 og 25 år anbefaler vi supplerende udredning. 

Er du under 18 år tilbyder vi udredningspakker, som er målrettet for børn og unge.

Se priser

Skal vi også hjælpe dig?​

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3369 0966

Er du allerede patient?
​Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen.

For øvrige henvendelser

Send en besked, så kontakter vi dig snarest muligt.

 
 
 
 
Ønsker du at blive kontaktet af en bestemt afdeling? (valgfrit)Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Når d​u skriver til Aleris PP, behandler vi dine personoplysninger som beskrevet i vores Persondatapolitik.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Landsdækkende

Klinikker i København, Aarhus, Vejle og Esbjerg samt mulighed for videokonsultation.​

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

”Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykologisk eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv.”

Birgitte, henvist via sin sundhedsforsikring

”Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

Jeg bliver i et trygt miljø guidet igennem opdagelserne, som jeg oplever, psykologen faciliterer og ikke dikterer (har haft uheldige oplevelser andre steder!) – så det er tydeligt at mærke, der spilles på min banehalvdel.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen. Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Anita

”Jeg har haft rigtig stor gavn af timerne hos min psykolog i Aleris PP.

​Hun har ramt mit behov for medfølelse, gode teknikker og spark i bagdelen 😊”

Aleris PP​  |  ​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00 Telefon: 3369 0966  |  CVR: 26850495

Find os i København

Aleris PP København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Aarhus

Aleris PP Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Vejle

Aleris PP Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Esbjerg

Aleris PP Esbjerg

Bavnehøjvej 6, st.

6700 Esbjerg

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os online

✓ Ingen transporttid

✓ Let tilgængeligt og fleksibelt

✓ Professionel hjælp uanset geografi

logo_hvid

© Aleris Danmark. Aleris Danmark omfatter Aleris A/S (CVR-nr. 71017516) og Aleris Ringsted (CVR-nr.​ 25317181)