​Bøger

I Aleris PP skriver vi bøger om stress, stressforebyggelse og ledelse. Én af vores bøger er også udkommet på engelsk. I 2023 kommer vores tredje bog, som en selvstændig fortsættelse til de to første. Den handler om de mentale fælder, som vi ofte risikerer at falde i. Vi glæder os til at dele den med dig. Kontakt os, hvis du ønsker at bestille et eksemplar eller hent et ​gratis uddrag.

Om tre måneder bliver alting bedre - og andre mentale fælder

Af Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle og Lars Aakerlund​

Udkommer i 2023

Pris: 209,95 kr. + porto

Forudbestil

Ethvert samvittighedsfuldt menneske

vil jævnligt frygte, at det ikke slår til.

Det er ubehageligt, men behøver

ikke at betyde, at der er noget galt.

Mental sundhed handler ikke om undgå det ubehagelige, men om at håndtere ubehaget konstruktivt og i tide. Bogen viser hvordan.​

​I mange år har der været fokus på stress som en sygdom, vi skal undgå. Men ikke al stress kan undgås. Hverdagsubehag er en del af vores moderne hverdagsliv. Og den skal vi lære at tackle.

Om tre måneder bliver alting bedre – og andre mentale fælder viser, at det er afgørende for vores mentale sundhed, at vi forstår forskellen på det ubehag, vi kan forvente i et moderne og spændende arbejdsliv, og den stress, der kan gøre os syge. Ethvert samvittighedsfuldt menneske vil jævnligt frygte, at det ikke slår til. Det er ubehageligt, men behøver ikke at betyde, at der er noget galt. Mental sundhed handler ikke om at undgå det ubehagelige, men om at håndtere ubehaget konstruktivt og i tide.

Om tre måneder bliver alting bedre – og andre mentale fælder bygger på mere end 20 års erfaring med forebyggelse og behandling af psykiske helbredsproblemer. Forfatterne rådgiver danske virksomheder om mental sundhed og har hjulpet flere tusinde danskere til et bedre arbejdsliv.

​Jeg gør det i morgen

– fra undgåelsesadfærd til stressforebyggende ledelse

Af Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle og Lars Aakerlund​

Udgivet i 2018

Bestil en bog

Gratis uddrag

Endelig en bog om stress, der ikke vil dæmonisere ledere og arbejdspladser, og som anerkender, at rigtig mange ledere gerne vil reducere stress blandt deres medarbejdere, selvom de kan synes, at det ikke er let og måske derfor ikke får handlet. En bog, hvis udgangspunkt er, at vi i vores arbejdsliv ikke kan undgå at møde ubehag og pres, og at vi ikke helt kan undgå stressrelateret sygefravær. En bog, der tager lederen i hånden og forklarer, også gennem eksempler, hvad der kan være på spil for pressede medarbejdere, og hvordan lederen konkret kan tackle situationer, hvor medarbejdere begynder at vise tegn på at være presset. En bog, der med garanti kan forebygge flere stress-sygemeldinger end påbud og mere kontrol. En bog, der netop retter sig mod de behov, man har ude på arbejdspladserne. (…) God inspiration til den leder, der gerne vil forebygge, at stress udvikler sig hos medarbejderne.

stars

Altinget

  • Har du ladet en medarbejde ændre adfærd uden at gribe ind, fordi du håbede på, det gik over af sig selv?
  • ​Har du på fornemmelsen, at en medarbejder er ved at udvikle stress, men holder du igen med at tale om det, fordi du frygter, at samtalen bliver for privat?​

I flere år har vi bildt os selv og hinanden ind, at stress er en sygdom, vi bliver ramt af, hvis vi arbejder for meget. At det er arbejdspladserne og lederne, der gør de ansatte syge. Men hvis vi udelukkende ser stress som et overbelastningssyndrom og sender medarbejdere hjem, så de kan få fred og ro, overser vi, hvad der reelt skal til for at komme stress til livs. Og vi får aldrig udnyttet de afgørende muligheder, der er for at forebygge stress.​

Jeg gør det i morgen – fra undgåelsesadfærd til stressforebyggende ledelse gør op med en række myter om stress og viser, hvorfor relationen mellem en leder og en medarbejder er det rigtige sted at begynde, når vi vil knække den stresskurve, som ingen endnu har formået at få bugt med.

​Forfatterne kommer med deres bud på, hvordan du som leder kan gribe stress anderledes an. Du bliver introduceret til et nyt og mere nuanceret syn på stress og bliver klædt på til at forebygge stress blandt dine medarbejdere ved hjælp af fire konkrete trin, hvor du blandt andet lærer at være professionel nysgerrig. Du møder en række ledere, der har bragt stressrelateret sygefravær blandt deres medarbejdere ned ved at arbejde målrettet med deres ledelse. Kort sagt: En bog om stressforebyggende ledelse, hvor din rolle og dine muligheder som leder bliver tydelige, så du kan gøre en vigtig forskel.

Bogen henvender sig til alle ledere i både private og offentlige virksomheder.

​I’ll do it tomorrow

– 4 steps to stress prevention management

By Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle and Lars Aakerlund

Published in 2019

Order the book

Free sample chapter

Professional, insightful, simple and well-written. One of the best and most balanced books I’ve read about stress and stress prevention. Anyone with just the slightest bit of managerial responsibility should read it.

stars

Inside Business

Having knowledge of stress and an opinion of stress isn’t effective stress prevention management. Effective stress prevention management requires the right action at the right time. And it starts with employers and managers.

Stress is on the increase. But sending stressed employees home for peace and quiet, so they can recuperate is not the answer.​

For the past 17 years, Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle and Lars Aakerlund have been working intensively with both the treatment and prevention of stress. They have advised leaders, managers and employees across Europe and all types of organisations – both public and private – and they’ve learned that the sooner a person receives the right help to deal with stress, the less effort is needed and the better the result. It all starts with leadership and management in the workplace. Not just in theory but in practice too. 

I’ll do it tomorrow – 4 steps to stress prevention management debunks a number of myths about stress. Through 4 effective steps the authors demonstrate how the relationship between a manager and an employee is the place to start to break the stress curve – something no one has managed to do yet.

I’ll do it tomorrow – 4 steps to stress prevention management presents what you need to know about both your employees and yourself when it comes to dealing with stress. It shows you how you can contribute to preventing stress through your management and leadership, whether you are a manager in the public or private sector.

I’ll do it tomorrow – 4 steps to stress prevention management is a vital tool book for all managers no matter the industry or level.​

Tag på arbejde

– fra sygemelding til samarbejde

Af Jesper Karle og Lars Aakerlund

Udgivet i 2016

Bestil en bog

Gratis uddrag

En glimrende bog med det klare formål at få virksomheder til at håndtere stress på en anderledes måde. [] Bogen er velskrevet og god at have ved hånden for alle spillere: arbejdspladsen, behandleren, pårørende og jobcentret.

stars

Jyllands-Posten

Susanne er 48 år. Hun er partner i et stort advokatfirma og har godt gang i karrieren, da hun en dag bryder sammen og får diagnosen stress. Lægen ordinerer ro, men det gør kun alting værre.

Charlotte er 53 år, arbejdsløs ejendomsmægler og har for nylig fået diagnosen stress. Ingen ved, hvornår hun kan begynde at søge arbejde igen – eller om hun nogensinde bliver rask nok til det.

Thomas er 32 år og en afholdt og talentful medarbejder i et it-firma. Nogle gange buldrer han derudaf på jobbet, mens han andre gange ikke kan overskue det mindste. Ro derhjemme hjælper ikke, og først da han kommer til en psykiater, finder Thomas ud af, hvorfor hans humør svinger så meget.​

Hver dag er 70.000 danskere sygemeldt på grund af psykiske helbredsproblemer. I mange tilfælde ender tilværelsen med at smuldre for dem. Mange af dem ryger ud af arbejdsmarkedet, og få af dem vender tilbage til en fri og selvforsørgende tilværelse, fordi den koordinerede indsats mellem behandlere, jobcentre og arbejdsgivere er for dårlig. Men sådan behøver det ikke at være. Der findes en løsning, der er til gavn for den syge selv, virksomhederne og samfundet.

I Tag på arbejde – fra sygemelding til samarbejde sætter to psykiatere fokus på, hvorfor så mange bliver sendt hjem med en fejldiagnose, og de giver deres bud på, hvordan vi som samfund bør løse de problemer, der er forbundet med det stigende antal af mennesker med psykiske problemer. Bogen er skrevet til alle med psykiske helbredsproblemer, pårørende, behandlere, ledere, kommunale sagsbehandlere og beslutningstagere.​

Skal vi også hjælpe dig?​

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3369 0966

Er du allerede patient?
​Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen.

For øvrige henvendelser

Send en besked, så kontakter vi dig snarest muligt.

 
 
 
 
Ønsker du at blive kontaktet af en bestemt afdeling? (valgfrit)Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Når d​u skriver til Aleris PP, behandler vi dine personoplysninger som beskrevet i vores Persondatapolitik.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Landsdækkende

Klinikker i København, Aarhus, Vejle og Esbjerg samt mulighed for videokonsultation.​

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.


​Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Fra Aleris PPs seneste tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen.

 
​Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. 


Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra Aleris PP, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

Aleris PP​  |  ​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00 Telefon: 3369 0966  |  CVR: 26850495

Find os i København

Aleris PP København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Aarhus

Aleris PP Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Vejle

Aleris PP Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Esbjerg

Aleris PP Esbjerg

Bavnehøjvej 6, st.

6700 Esbjerg

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os online

✓ Ingen transporttid

✓ Let tilgængeligt og fleksibelt

✓ Professionel hjælp uanset geografi

logo_hvid

© Aleris Danmark. Aleris Danmark omfatter Aleris A/S (CVR-nr. 71017516) og Aleris Ringsted (CVR-nr.​ 25317181)