​Bøger

I Aleris PP skriver vi bøger om stress, stressforebyggelse og ledelse. Én af vores bøger er også udkommet på engelsk. I 2024 kommer vores tredje bog, som en selvstændig fortsættelse til de to første. Den handler om de mentale fælder, som vi ofte risikerer at falde i. Vi glæder os til at dele den med dig. 

Om tre måneder bliver alting bedre - og andre mentale fælder

Af Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle og Lars Aakerlund​

Udkommer i 2024

Pris: 209,95 kr. + porto

Forudbestil

Ethvert samvittighedsfuldt menneske

vil jævnligt frygte, at det ikke slår til.

Det er ubehageligt, men behøver

ikke at betyde, at der er noget galt.

Mental sundhed handler ikke om undgå det ubehagelige, men om at håndtere ubehaget konstruktivt og i tide. Bogen viser hvordan.​

​I mange år har der været fokus på stress som en sygdom, vi skal undgå. Men ikke al stress kan undgås. Hverdagsubehag er en del af vores moderne hverdagsliv. Og den skal vi lære at tackle.

Om tre måneder bliver alting bedre – og andre mentale fælder viser, at det er afgørende for vores mentale sundhed, at vi forstår forskellen på det ubehag, vi kan forvente i et moderne og spændende arbejdsliv, og den stress, der kan gøre os syge. Ethvert samvittighedsfuldt menneske vil jævnligt frygte, at det ikke slår til. Det er ubehageligt, men behøver ikke at betyde, at der er noget galt. Mental sundhed handler ikke om at undgå det ubehagelige, men om at håndtere ubehaget konstruktivt og i tide.

Om tre måneder bliver alting bedre – og andre mentale fælder bygger på mere end 20 års erfaring med forebyggelse og behandling af psykiske helbredsproblemer. Forfatterne rådgiver danske virksomheder om mental sundhed og har hjulpet flere tusinde danskere til et bedre arbejdsliv.

​Jeg gør det i morgen

– fra undgåelsesadfærd til stressforebyggende ledelse

Af Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle og Lars Aakerlund​

Udgivet i 2018

Bestil en bog

Gratis uddrag

Endelig en bog om stress, der ikke vil dæmonisere ledere og arbejdspladser, og som anerkender, at rigtig mange ledere gerne vil reducere stress blandt deres medarbejdere, selvom de kan synes, at det ikke er let og måske derfor ikke får handlet. En bog, hvis udgangspunkt er, at vi i vores arbejdsliv ikke kan undgå at møde ubehag og pres, og at vi ikke helt kan undgå stressrelateret sygefravær. En bog, der tager lederen i hånden og forklarer, også gennem eksempler, hvad der kan være på spil for pressede medarbejdere, og hvordan lederen konkret kan tackle situationer, hvor medarbejdere begynder at vise tegn på at være presset. En bog, der med garanti kan forebygge flere stress-sygemeldinger end påbud og mere kontrol. En bog, der netop retter sig mod de behov, man har ude på arbejdspladserne. (…) God inspiration til den leder, der gerne vil forebygge, at stress udvikler sig hos medarbejderne.

stars

Altinget

  • Har du ladet en medarbejde ændre adfærd uden at gribe ind, fordi du håbede på, det gik over af sig selv?
  • ​Har du på fornemmelsen, at en medarbejder er ved at udvikle stress, men holder du igen med at tale om det, fordi du frygter, at samtalen bliver for privat?​

I flere år har vi bildt os selv og hinanden ind, at stress er en sygdom, vi bliver ramt af, hvis vi arbejder for meget. At det er arbejdspladserne og lederne, der gør de ansatte syge. Men hvis vi udelukkende ser stress som et overbelastningssyndrom og sender medarbejdere hjem, så de kan få fred og ro, overser vi, hvad der reelt skal til for at komme stress til livs. Og vi får aldrig udnyttet de afgørende muligheder, der er for at forebygge stress.​

Jeg gør det i morgen – fra undgåelsesadfærd til stressforebyggende ledelse gør op med en række myter om stress og viser, hvorfor relationen mellem en leder og en medarbejder er det rigtige sted at begynde, når vi vil knække den stresskurve, som ingen endnu har formået at få bugt med.

​Forfatterne kommer med deres bud på, hvordan du som leder kan gribe stress anderledes an. Du bliver introduceret til et nyt og mere nuanceret syn på stress og bliver klædt på til at forebygge stress blandt dine medarbejdere ved hjælp af fire konkrete trin, hvor du blandt andet lærer at være professionel nysgerrig. Du møder en række ledere, der har bragt stressrelateret sygefravær blandt deres medarbejdere ned ved at arbejde målrettet med deres ledelse. Kort sagt: En bog om stressforebyggende ledelse, hvor din rolle og dine muligheder som leder bliver tydelige, så du kan gøre en vigtig forskel.

Bogen henvender sig til alle ledere i både private og offentlige virksomheder.

​I’ll do it tomorrow

– 4 steps to stress prevention management

By Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle and Lars Aakerlund

Published in 2019

Order the book

Free sample chapter

Professional, insightful, simple and well-written. One of the best and most balanced books I’ve read about stress and stress prevention. Anyone with just the slightest bit of managerial responsibility should read it.

stars

Inside Business

Having knowledge of stress and an opinion of stress isn’t effective stress prevention management. Effective stress prevention management requires the right action at the right time. And it starts with employers and managers.

Stress is on the increase. But sending stressed employees home for peace and quiet, so they can recuperate is not the answer.​

For the past 17 years, Helle Folden Dybdahl, Jesper Karle and Lars Aakerlund have been working intensively with both the treatment and prevention of stress. They have advised leaders, managers and employees across Europe and all types of organisations – both public and private – and they’ve learned that the sooner a person receives the right help to deal with stress, the less effort is needed and the better the result. It all starts with leadership and management in the workplace. Not just in theory but in practice too. 

I’ll do it tomorrow – 4 steps to stress prevention management debunks a number of myths about stress. Through 4 effective steps the authors demonstrate how the relationship between a manager and an employee is the place to start to break the stress curve – something no one has managed to do yet.

I’ll do it tomorrow – 4 steps to stress prevention management presents what you need to know about both your employees and yourself when it comes to dealing with stress. It shows you how you can contribute to preventing stress through your management and leadership, whether you are a manager in the public or private sector.

I’ll do it tomorrow – 4 steps to stress prevention management is a vital tool book for all managers no matter the industry or level.​

Tag på arbejde

– fra sygemelding til samarbejde

Af Jesper Karle og Lars Aakerlund

Udgivet i 2016

Bestil en bog

Gratis uddrag

En glimrende bog med det klare formål at få virksomheder til at håndtere stress på en anderledes måde. [] Bogen er velskrevet og god at have ved hånden for alle spillere: arbejdspladsen, behandleren, pårørende og jobcentret.

stars

Jyllands-Posten

Susanne er 48 år. Hun er partner i et stort advokatfirma og har godt gang i karrieren, da hun en dag bryder sammen og får diagnosen stress. Lægen ordinerer ro, men det gør kun alting værre.

Charlotte er 53 år, arbejdsløs ejendomsmægler og har for nylig fået diagnosen stress. Ingen ved, hvornår hun kan begynde at søge arbejde igen – eller om hun nogensinde bliver rask nok til det.

Thomas er 32 år og en afholdt og talentful medarbejder i et it-firma. Nogle gange buldrer han derudaf på jobbet, mens han andre gange ikke kan overskue det mindste. Ro derhjemme hjælper ikke, og først da han kommer til en psykiater, finder Thomas ud af, hvorfor hans humør svinger så meget.​

Hver dag er 70.000 danskere sygemeldt på grund af psykiske helbredsproblemer. I mange tilfælde ender tilværelsen med at smuldre for dem. Mange af dem ryger ud af arbejdsmarkedet, og få af dem vender tilbage til en fri og selvforsørgende tilværelse, fordi den koordinerede indsats mellem behandlere, jobcentre og arbejdsgivere er for dårlig. Men sådan behøver det ikke at være. Der findes en løsning, der er til gavn for den syge selv, virksomhederne og samfundet.

I Tag på arbejde – fra sygemelding til samarbejde sætter to psykiatere fokus på, hvorfor så mange bliver sendt hjem med en fejldiagnose, og de giver deres bud på, hvordan vi som samfund bør løse de problemer, der er forbundet med det stigende antal af mennesker med psykiske problemer. Bogen er skrevet til alle med psykiske helbredsproblemer, pårørende, behandlere, ledere, kommunale sagsbehandlere og beslutningstagere.​

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

Aleris Online

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495