Har du svært ved at sove?

Der er en vej ud af søvnbesværet. Vi tilbyder behandling af søvnproblemer og redskaber til at genfinde den gode og rolige søvn.​

​Behandling af søvnproblemer

Har du svært ved at falde i søvn, eller vågner du i løbet af natten og kan ikke falde til ro igen? Vores team af psykologer og psykiatere har stor erfaring med at finde årsagen bag søvnproblemer og kan hjælpe dig med dit søvnbesvær, så du kan få overskud til at leve det liv, du ønsker. Vi tilbyder hjælp i vores klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Herning og Vejle.

Når du bestiller tid, hjælper vi dig med at vurdere, om du skal ses af en psykiater eller af en psykolog. Mange kan have gavn af et kombineret forløb med både speciallæge og psykolog

Når god søvnhygiejne ikke er nok

Måske har du allerede talt med din læge om dit søvnbesvær. Måske har du været hos en søvncoach og lært om god søvnhygiejne. Alligevel oplever du problemer med søvnen. Vi har i mange år behandlet mennesker med søvnbesvær, og vi ved, hvor begrænsende og belastende søvnmangel kan være for privatlivet og arbejdslivet. Derfor gør vi os umage for at finde en behandling, som kan hjælpe dig.

​I Aleris PP behandler både psykologer og psykiatere søvnbesvær afhængigt af, hvad problemet handler om. Vi har et stærkt tværfagligt samarbejde, som sikrer, at du får den hjælp, som passer til dig. I de fleste tilfælde møder du en psykolog til den indledende samtale. Her taler I grundigt om det, du oplever omkring søvnen, og om dine erfaringer med god søvnhygiejne. Årsagerne til søvnbesværet kan være mange, men for de flestes vedkommende begynder det med bekymringer.

Psykologisk behandling af søvnproblemer

Overordnet set handler behandlingen om at bryde den onde cirkel, som mange ender i, når tanker fører til søvnbesvær – eller søvnbesvær fører til tankemylder.​ Når du er i behandling, lærer du strategier, som kan hjælpe dig til at skabe balance i dit søvnmønster.

Vores psykologer hjælper dig med:

  • metoder til at håndtere vanskelige tanker og følelser på en mere hensigtsmæssig måde
  • at forstå de mekanismer, der sætter i gang, når du oplever søvnbesvær
  • at håndtere de bekymringer og udfordringer, som følger med søvnbesværet

Hvis søvnbesværet har forbindelse til andre psykiske helbredsudfordringer, fx en depression, kan det være relevant at kombinere samtaleterapien med medicin. Her kan en af vores erfarne psykiatere hjælpe dig.

Ofte stillede spørgsmål om søvn og søvnproblemer

Hvad er søvnproblemer?

Grundlæggende ser vi tre former for søvnbesvær:

  • Du har svært ved at falde i søvn om aftenen (indsovningsbesvær)
  • Du vågner ofte i løbet af natten og kan ikke falde i søvn igen (gennemsovningsbesvær)
  • Du vågner for tidligt og kan ikke sove videre, selvom du ikke er udhvilet

Hvorfor får jeg søvnproblemer?

Søvnbesvær kan opstå af forskellige årsager, og det kan se forskelligt ud fra person til person. Derfor er det vigtigt, at du får en hjælp, som passer til dig og den situation, du står i.

​Søvnbesvær kan bl.a. opstå i forbindelse med en psykisk eller fysisk helbredsudfordring. Fx kan søvnbesvær være forbundet med stress, depression, ADHD eller andre psykiske tilstande, men der kan også være fysiske årsager til, at din søvn er påvirket. Når du kommer i behandling i Aleris PP, fokuserer vi på at afklare den bagvedliggende årsag til søvnbesværet, så vi kan finde den rette behandling til dig.

Hvorfor er god søvn vigtigt?

Søvn er væsentligt for hele vores velbefindende. Forskning viser, at søvnmangel kan føre til sygdomme, mens gode søvnvaner forebygger en lang række tilstande som eksempelvis demens. Derfor er søvnen vigtig at pleje og vise opmærksomhed - og vores mål er blandt andet at sikre, at søvnbesværet ikke fører til andre helbredsudfordringer.

Vi søger også at afklare, om der kan være fysiske årsager til søvnbesværet. De vurderinger kræver erfaring og ekspertise, som vores behandlere har.

Mød vores psykologer og psykiatere

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Er du allerede patient?

Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

”Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykologisk eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv.”

Birgitte, henvist via sin sundhedsforsikring

”Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

Jeg bliver i et trygt miljø guidet igennem opdagelserne, som jeg oplever, psykologen faciliterer og ikke dikterer (har haft uheldige oplevelser andre steder!) – så det er tydeligt at mærke, der spilles på min banehalvdel.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen. Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Anita

”Jeg har haft rigtig stor gavn af timerne hos min psykolog i Aleris PP.

​Hun har ramt mit behov for medfølelse, gode teknikker og spark i bagdelen 😊”

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495