Psykologisk tryghed i Finanssektoren

Udvikling af indsatspakke for BFA Finans

I en tid med øget kompleksitet og hastig forandring i finanssektoren, bliver psykologisk tryghed en kritisk faktor for succes. Aleris PP’s erhvervspsykologiske team blev kontaktet af BFA Finans med en specifik udfordring: at udvikle en indsatspakke med konkrete værktøjer, der kunne hjælpe deres medlemsorganisationer med at fremme psykologisk tryghed på arbejdspladsen.

Udfordringen

Finanssektoren er kendetegnet ved øget acceleration og kompleksitet i forretningen, hvilket kan slide på den psykologiske tryghed. 

Psykologisk tryghed handler om, at vi – både ledere og medarbejdere – føler os trygge ved at tale om det, som er svært at tale om, såsom fejl, udfordringer og problemer, uden frygt for den frygt for negative konsekvenser som kritik eller manglende støtte.

​Lav psykologisk tryghed kan være en barriere for samarbejde, trivselsfastholdelse og effektivitet. BFA Finans rakte derfor ud til Aleris PP's erhvervspsykologiske team med ønsket om at udvikle en praksisorienteret indsatspakke med konkrete værktøjer til at styrke psykologisk tryghed. Udfordringen var at omsætte psykologfaglig viden til brugbare redskaber og et online produkt, som kunne anvendes direkte i virksomhederne til at forbedre den psykologiske tryghed i praksis.

Vores mål var at skabe løsninger, der kunne anvendes nemt i en travl hverdag, integreres i eksisterende processer og fremme en kultur af åbenhed og tryghed i organisationerne.​

Løsningen

For at imødekomme udfordringen udviklede vi en struktureret løsning i fire trin, der gør det nemt for medlemsorganisationerne at arbejde med psykologisk tryghed i praksis. Løsningen blev i samarbejde med BFA Finans integreret på en hjemmeside, hvor sidestrukturen og de interaktive elementer gør det nemt at navigere i og arbejde med de elementer, medlemsorganisationerne ønsker at fokusere på.

  1. Introduktion: Små intro-film præsenterer grundlæggende begreber om psykologisk tryghed, og hvorfor det er vigtigt. Filmene skaber en fælles forståelse og et udgangspunkt for det videre arbejde.
  2. Guides: Vi udarbejdede detaljerede guides med konkrete greb og metoder til at afdække niveauet af psykologisk tryghed i organisationen. Disse guides hjælper med at identificere de specifikke områder, hvor der er behov for forbedringer.
  3. Implementering: Med praktiske værktøjer og øvelser støttes organisationerne i at implementere strategier, der fremmer psykologisk tryghed. Det inkluderer aktiviteter og workshops, der opmuntrer til åben dialog, feedback og støtte blandt kolleger.
  4. Fastholdelse: For at sikre langvarig effekt indeholder løsningen også metoder til at fastholde fokus på psykologisk tryghed. Det omfatter løbende evalueringer og justeringer af indsatsen samt opfølgningsmaterialer, der holder emnet aktuelt og relevant i organisationens hverdag.
Målet med temapakken er, at medarbejdere og ledere føler sig trygge og værdsatte på jobbet, hvilket fremmer deling af perspektiver og samarbejde om fælles mål. Psykologisk tryghed er en nøglefaktor for succesfuld innovation, problemløsning og effektiv kommunikation i teams og organisationer. Forskning viser, at teams med høj psykologisk tryghed er bedre til at samarbejde om opgaveløsningen, mens en tavshedskultur kan påvirke trivsel, performance og bundlinje negativt.

Ved at følge denne firetrins-model kan organisationer skabe en kultur, hvor åbenhed og tryghed er fundamentet for et produktivt og sundt arbejdsmiljø.​

​Materialet finder du frit tilgængeligt på BFA Finans hjemmeside, brug linket her.

Professionel facilitering støtter indsatsen

Som en ekstra mulighed kan medlemsorganisationerne tilvælge, at vores erhvervspsykologer støtter processen og hjælper med at implementere temapakken. Vores erfarne specialister kan skræddersy løsninger til den enkelte organisation, lede workshops og træningssessioner samt yde løbende rådgivning. 

Med vores ekspertise sikrer vi, at organisationerne ikke blot implementerer værktøjerne korrekt, men også opnår maksimale resultater og en varig forbedring af den psykologiske tryghed.

Står mental sundhed også højt på dagsordenen hos jer?

Få succes i det vigtige arbejde med at øge trivslen på arbejdspladsen.​

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495