Samarbejde med jobcentret

- vi hjælper jer med at hjælpe borgeren​

Mange mennesker står uden for arbejdsmarkedet på grund af psykiske helbredsproblemer som stress, angst, depression eller ADHD. Hos Aleris PP har vi specialiseret os i at hjælpe mennesker med psykiske helbredsudfordringer tilbage til et godt arbejdsliv og undervise og rådgive sagsbehandlere og andre medarbejdere i jobcentre til at blive rustet til det daglige arbejde – både fagligt og personligt.


Skriv til os og hør mere

Hvad ønsker I at sætte fokus på?

Brug vores erfaring og specialviden

Siden 2002 har vi undervist og rådgivet medarbejdere i jobcentre. Vores psykologer og psykiatere har en stor viden om den rolle, sagsbehandlerne varetager og om de mennesker, de sidder overfor. Vi kender de udfordringer, der forståeligt nok kan opstå, når man skal hjælpe mennesker med psykiske udfordringer i beskæftigelse.

Vi er sparringspartner og samarbejdspartner på beskæftigelsesområdet for kommuner i hele landet. Vi er derudover leverandør for Københavns Kommune på udbudsområde 4, og arbejder beskæftigelsesrettet i  kommunens jobcentre med at vejlede og afklare  borgere med psykiske lidelser.  

Vil I høre mere?

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at hjælpe jeres borgere.

Skriv til os og hør mere

Aleris PP løser opgaver for jobcentre i hele Danmark:​

 • Jobcenter Aarhus
 • ​Jobcenter Ballerup
 • Jobcenter Egedal
 • Jobcenter Favrskov
 • Jobcenter Faxe
 • Jobcenter Fredericia
 • Jobcenter Faaborg-Midtfyn
 • Jobcenter Gentofte
 • Jobcenter Gladsaxe
 • Jobcenter Greve
 • Jobcenter Hillerød
 • Jobcenter Hørsholm
 • Jobcenter Kolding
 • Jobcenter København
 • Jobcenter Lyngby Taarbæk
 • Jobcenter Middelfart
 • Jobcenter Nordfyn
 • Jobcenter Roskilde
 • Jobcenter Rudersdal
 • Jobcenter Skanderborg
 • Jobcenter Sønderborg

Bindeleddet mellem den sundhedsfaglige indsats og beskæftigelsessystemet

Aleris PP fungerer som bindeled mellem den sundhedsfaglige indsats og beskæftigelsessystemet. Vi kender begge sider af bordet og rådgiver både borgere, sagsbehandlere og praktiserende læger.

Vi rådgiver fagpersonalet ude i jobcentrene og tilbyder forløb for borgere, og vi tilpasser altid indsatserne individuelt. På den måde sikrer vi, at der er et samarbejde mellem alle parter og kan være med til at sørge for, at borgeren kommer godt videre.

citat-start-groen-final Jeg har kun positiv feedback omkring samarbejdet med Aleris PP. Det har gjort en kæmpe forskel for de borgere, der har været i forløb. Det er enormt positivt, at psykologerne handler hurtigt i forhold til psykiatrisk afklaring, og at de henvender sig personligt til egen læge for at få behandlingsforløb igangsat hurtigst muligt.  citat-slut-groen-final

- Socialrådgiver, Københavns Kommune

​Derfor er beskæftigelsen så vigtig

Det er vores erfaring, at jo længere tid folk er sygemeldt, desto mere udstødt bliver de fra arbejdsmarkedet. Derfor er det så vigtigt at tage hånd om beskæftigelsesrettede forløb for borgere med psykiske helbredsproblemer. Desværre eksisterer der en myte om, at når vi føler os mentalt pressede, eller ikke trives, er det bedst at blive hjemme under dynen. Men det hjælper kun i få tilfælde. 

For de flestes vedkommende vil sygemeldingen føre til en isolation, som kun forværrer situationen. De symptomer, man mærker, når man oplever psykiske helbredsudfordringer, vil ofte tage til, hvis man trækker sig fra fællesskabet. Passiviteten fører til en øget negativ selvopfattelse, og de tunge tanker vil forstærkes. Man begynder at tvivle mere på sig selv, sine egne evner og sit eget værd, hvilket fører til yderligere symptomer. Pludselig er borgeren inde i det, vi kalder for en ond cirkel. Derfor gælder det om at hjælpe borgeren tilbage til et aktivt liv med tilknytning til arbejdsmarkedet.​

​Myten om fred og ro

Mennesket er et flokdyr. Vi er ikke skabt til at være alene. Det er derfor, man bruger isolation som straf i fængselsvæsenet, og at uartige børn blev sendt ind på deres værelse eller hen i skammekrogen. Det undrer os, at når det kommer til psykiske helbredsudfordringer, tror mange, at isolationen er det, der kan kurere. Men så kalder man det for ’fred og ro’. Mange møder endda selv op hos deres læge for at få en sygemelding, fordi de tror, at det vil hjælpe dem. Desværre tager de fejl. Et godt og aktivt liv med tilknytning til arbejdsmarkedet er den bedste måde at arbejde med sin trivsel. Vi har hjulpet mange borgere med svære psykiske helbredsproblemer i arbejde igen. I kombination med andre indsatser havde det en positiv effekt på deres symptomer

Skal vi også hjælpe jer?

Skriv til os for at høre mere om, hvordan I kan styrke indsatsen for psykisk sårbare borgere.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har haft 4 borgere i forløb. Jeg har haft en god dialog med psykologerne omkring borgerne. Det har gjort, at der kunne sættes ting i værk, før forløbende sluttede. Jeg har kunnet bruge rapporten og anbefalingerne i det videre arbejde med alle 4 borgere.
​Hvis de ikke havde været i forløb, ville deres sag stå i stampe eller ikke have fået den rigtige retning.”

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har kun positiv feedback omkring samarbejdet med Aleris PP. Det har gjort en kæmpe forskel for de borgere, der har været i forløb. Det er enormt positivt, at psykologerne handler hurtigt i forhold til psykiatrisk afklaring, og at de henvender sig personligt til egen læge for at få behandlingsforløb igangsat hurtigst muligt.

​Desuden har jeg oplevet en ændring i borgerens egen tro på egne evner på arbejdsmarkedet, og en ændret indstilling til nødvendigheden af og potentialerne ved arbejdsafklaring.”

Anita

”Jeg har haft rigtig stor gavn af timerne hos min psykolog i Aleris PP. Hun har ramt mit behov for medfølelse, gode teknikker og spark i bagdelen 😊”

Anita Engdahl, uddannelseskonsulent, Roskilde Stift

”1000 tak for dagen! Kursusdeltagerne har tilkendegivet, at de lærte meget nyt både om håndtering af overbelastning, og om hvordan man som leder håndterer den slags. Flere af kursusdeltagerne har virkelig fået lyst til og mod på at arbejde videre med området.”

Kursusdeltager, KAP-H

”Engageret underviser, der er god til at mobilisere forsamlingen i dialog. Rigtig fagligt stærkt og konkret. Super ping-pong og gode, konstruktive dialoger.”​

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”​

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495