Samarbejde med jobcentret

- vi hjælper jer med at hjælpe borgeren​

Mange mennesker står uden for arbejdsmarkedet på grund af psykiske helbredsproblemer som stress, angst, depression eller ADHD. Hos Aleris PP har vi specialiseret os i at hjælpe mennesker med psykiske helbredsudfordringer tilbage til et godt arbejdsliv og undervise og rådgive sagsbehandlere og andre medarbejdere i jobcentre til at blive rustet til det daglige arbejde – både fagligt og personligt.


Skriv til os og hør mere

Hvad ønsker I at sætte fokus på?

Brug vores erfaring og specialviden

Siden 2002 har vi undervist og rådgivet medarbejdere i jobcentre. Vores psykologer og psykiatere har en stor viden om den rolle, sagsbehandlerne varetager og om de mennesker, de sidder overfor. Vi kender de udfordringer, der forståeligt nok kan opstå, når man skal hjælpe mennesker med psykiske udfordringer i beskæftigelse.

Vi er sparringspartner og samarbejdspartner på beskæftigelsesområdet for kommuner i hele landet. Vi er derudover leverandør for Københavns Kommune på udbudsområde 4, og arbejder beskæftigelsesrettet i  kommunens jobcentre med at vejlede og afklare  borgere med psykiske lidelser.  

Vil I høre mere?

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at hjælpe jeres borgere.

Skriv til os og hør mere

Aleris PP løser opgaver for jobcentre i hele Danmark:​

 • Jobcenter Aarhus
 • ​Jobcenter Ballerup
 • Jobcenter Egedal
 • Jobcenter Favrskov
 • Jobcenter Faxe
 • Jobcenter Fredericia
 • Jobcenter Faaborg-Midtfyn
 • Jobcenter Gentofte
 • Jobcenter Gladsaxe
 • Jobcenter Greve
 • Jobcenter Hillerød
 • Jobcenter Hørsholm
 • Jobcenter Kolding
 • Jobcenter København
 • Jobcenter Lyngby Taarbæk
 • Jobcenter Middelfart
 • Jobcenter Nordfyn
 • Jobcenter Roskilde
 • Jobcenter Rudersdal
 • Jobcenter Skanderborg
 • Jobcenter Sønderborg

Bindeleddet mellem den sundhedsfaglige indsats og beskæftigelsessystemet

Aleris PP fungerer som bindeled mellem den sundhedsfaglige indsats og beskæftigelsessystemet. Vi kender begge sider af bordet og rådgiver både borgere, sagsbehandlere og praktiserende læger.

Vi rådgiver fagpersonalet ude i jobcentrene og tilbyder forløb for borgere, og vi tilpasser altid indsatserne individuelt. På den måde sikrer vi, at der er et samarbejde mellem alle parter og kan være med til at sørge for, at borgeren kommer godt videre.

citat-start-groen-final Jeg har kun positiv feedback omkring samarbejdet med Aleris PP. Det har gjort en kæmpe forskel for de borgere, der har været i forløb. Det er enormt positivt, at psykologerne handler hurtigt i forhold til psykiatrisk afklaring, og at de henvender sig personligt til egen læge for at få behandlingsforløb igangsat hurtigst muligt.  citat-slut-groen-final

- Socialrådgiver, Københavns Kommune

​Derfor er beskæftigelsen så vigtig

Det er vores erfaring, at jo længere tid folk er sygemeldt, desto mere udstødt bliver de fra arbejdsmarkedet. Derfor er det så vigtigt at tage hånd om beskæftigelsesrettede forløb for borgere med psykiske helbredsproblemer. Desværre eksisterer der en myte om, at når vi føler os mentalt pressede, eller ikke trives, er det bedst at blive hjemme under dynen. Men det hjælper kun i få tilfælde. 

For de flestes vedkommende vil sygemeldingen føre til en isolation, som kun forværrer situationen. De symptomer, man mærker, når man oplever psykiske helbredsudfordringer, vil ofte tage til, hvis man trækker sig fra fællesskabet. Passiviteten fører til en øget negativ selvopfattelse, og de tunge tanker vil forstærkes. Man begynder at tvivle mere på sig selv, sine egne evner og sit eget værd, hvilket fører til yderligere symptomer. Pludselig er borgeren inde i det, vi kalder for en ond cirkel. Derfor gælder det om at hjælpe borgeren tilbage til et aktivt liv med tilknytning til arbejdsmarkedet.​

​Myten om fred og ro

Mennesket er et flokdyr. Vi er ikke skabt til at være alene. Det er derfor, man bruger isolation som straf i fængselsvæsenet, og at uartige børn blev sendt ind på deres værelse eller hen i skammekrogen. Det undrer os, at når det kommer til psykiske helbredsudfordringer, tror mange, at isolationen er det, der kan kurere. Men så kalder man det for ’fred og ro’. Mange møder endda selv op hos deres læge for at få en sygemelding, fordi de tror, at det vil hjælpe dem. Desværre tager de fejl. Et godt og aktivt liv med tilknytning til arbejdsmarkedet er den bedste måde at arbejde med sin trivsel. Vi har hjulpet mange borgere med svære psykiske helbredsproblemer i arbejde igen. I kombination med andre indsatser havde det en positiv effekt på deres symptomer

Skal vi også hjælpe jer?

Skriv til os for at høre mere om, hvordan I kan styrke indsatsen for psykisk sårbare borgere.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

- Pernille, Trustpilot

Jeg er SÅ taknemmelig over hele det forløb jeg har været igennem. Dette stykke opklarende arbejde min psykiater har gennemført... det har ændret mit liv 🙏🏻 Jeg ser på alt med nye øjne. Stor anbefaling herfra. Også tak til det øvrige, meget venlige, personale❤️

- Sonja, Trustpilot

Psykologerne, som har behandlet mig via samtaleterapi for stress samt depression, er meget dygtige og professionelle og uanset hvilken problemstilling, man som klient står med, kan de komme med konkrete værktøjer, som kan hjælpe mig videre.

- Flemming, Trustpilot

[Aleris PP] har hjulpet mig utrolig meget. Hvis jeg ikke havde kommet hos Aleris PP, havde mit liv set helt anderledes ud. Jeg har den største taknemlighed for, at Aleris PP har hjulpet mig.

- Birgitte, Trustpilot

Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

- Svend, Trustpilot

Vores 16 årige søn var i mistrivsel og havde en form for depression med selvskade og begyndende skolevægring. Vi fik hurtig hjælp her og nu til at få stoppet krisen, så han fik det bedre og ikke mindst oplevede, at der var hjælp at hente. 


Der var igennem denne del af forløbet tæt opfølgning fra psykiater, og den efterfølgende udredning oplevede vi som grundig og med masser af nærvær og fokus på vores søn.

- Henrik, Trustpilot

Dygtige og kompetente mennesker - en rigtig god behandling fra start til slut.

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495