Om Aleris PP

Aleris PP er en privat sundhedsfaglig klinik med afdelinger i København, Vejle, Aarhus og Esbjerg. Siden 2002 har vi hjulpet voksne, unge og børn med stress, depression og andre psykiske helbredsproblemer til at få det bedre og komme tilbage på rette spor via samtaleterapi og behandling. I 2023 blev vi en del af Aleris og skiftede navn fra PPclinic til Aleris PP.

De to P'er i vores navn står for psykolog og psykiater. Det tværfaglige samarbejde mellem psykologerne og speciallægerne i psykiatri sikrer, at vi kan tilbyde den mest effektive terapi og behandling med udgangspunkt i vores klienters situation og behov. Det betyder, at du kan være sikker på, at vi kan hjælpe dig, uanset om din problemstilling er af lettere eller mere alvorlig karakter.​

Vi bestræber os på at have kort ventetid, og lægger stor vægt på, at du føler dig tryg i processen. Vi ved, at psykiske helbredproblemer kan føles voldsomt, men vores udgangspunkt og erfaring er, at med den rette hjælp kan alle få det bedre.

Vi tilbyder ikke en standardbehandling, men har siden 2002 specialiseret os i at afdække, hvad den enkelte klient har behov for og tilbyde den behandling, som hjælper bedst muligt.​

Vi hjælper også med:

Stressforebyggelse i virksomheder

Vi rådgiver ledere og medarbejdere om stressforebyggelse og hjælper virksomheder over hele landet med at forebygge stress gennem organisatoriske indsatser, oplæg, undervisning, ledersparring og individuelle forløb.

Samarbejde med jobcentre

Vi samarbejder med en række kommuner om beskæftigelsesrettede indsatser, hvor vi blandt andet hjælper borgere tilbage i arbejde, laver vurderinger af arbejdsevnen og yder supervision og sagssparring til sagsbehandlere.

Psykiatrisk udredning og behandling af børn og unge

Vores børne- og ungdomspsykiatriske team har mange års erfaring med udredning og behandling af børn og unge med psykiske helbredsudfordringer. Teamet består af speciallæger og specialpsykologer i børne- og ungdomspsykiatri, neuropsykologer og specialuddannede sygeplejersker. Vores tværfaglighed gør det muligt at tilpasse forløbet til barnets eller den unges behov. Samarbejde er et nøgleord for os, og vi inddrager familie, skole, egen læge eller andre relevante parter i det nødvendige omfang.

Vi skriver også bøger

I Aleris PP holder vi os opdateret med den nyeste viden og bidrager også med viden og erfaring fra vores daglige arbejde. Vi står bag en erhvervs-ph.d. og har skrevet to bøger om henholdsvis at vende godt tilbage i arbejde efter en stresssygemelding (’Tag på arbejde – fra sygemelding til samarbejde) samt om stress og forebyggelse i virksomheder (’Jeg gør det i morgen – fra undgåelse til stressforebyggende ledelse’), der også er udkommet på engelsk. I 2020 udkommer vores tredje bog, der handler om det gode (arbejds)liv. Vi skriver på den netop nu og glæder os til at dele den med jer.

Arrangementer

Indimellem afholder vi gå hjem-møder og gratis foredrag i vores klinikker i både Gentofte, Aarhus, Vejle og Esbjerg. Til vores seneste arrangement for sagsbehandlere var der udsolgt på kort tid, og mange kom på venteliste.

Artikler og gode råd

Vi deler ud af vores viden og guider med god råd i artikler og blogindlæg. Du kan også følge os på Facebook og LinkedIn.

Historien bag Aleris PP

​Året er 2000, da klinikkens to stiftere Jesper Karle og Lars Aakerlund møder hinanden på Bispebjerg Hospitals psykiatriske afdeling, hvor de begge arbejder som speciallæger. I psykiatrien indlægger man kun dem, som er mest syge – ofte med skizofreni eller andre psykoser. Men der kommer også andre henvendelser, og i det daglige arbejde oplever Jesper Karle og Lars Aakerlund flere patienter, som har det psykisk dårligt med eksempelvis depression og angst og som derfor har svært ved at passe et arbejde. Men på hospitalets psykiatriske afdeling er de ikke syge nok til at blive indlagt, og derfor var man nødt til at sende dem hjem igen. Jesper Karle og Lars Aakerlund kan se, at der mangler behandlingstilbud for de mange, som lever med andre psykiske helbredsproblemer end de indlæggelseskrævende. De to unge læger beslutter sig for, at de vil hjælpe disse mennesker.

Vil gå langt for patienterne

I december 2002 åbner de en klinik i Hammerensgade overfor Nyboder i København. Navnet er Psykiatrisk Privatklinik - som senere bliver til PPclinic. Gennem samtaler og medicin begynder de at behandle mennesker, som har det svært, og som oplever psykiske helbredsproblemer, men som ikke er syge nok til en psykiatrisk afdeling på et hospital. Visionen er klar: Jesper Karle og Lars Aakerlund vil yde den behandling, som de selv ønsker at modtage, hvis de en dag selv skulle få behov. De sætter en høj standard for behandlingen i deres klinik: Patienterne skal ikke bare få det bedre, de skal få det godt, og allerhelst skal de vende tilbage til et normalt liv. Jesper Karle og Lars Aakerlund tror ikke på teorien om, at hvis man har haft en depression, så får man det aldrig rigtig godt igen. De tror på, at med den rette behandling kan det lade sig gøre at komme godt igennem og vende tilbage til et aktivt liv igen. Og de er villige til at gå langt for at hjælpe deres patienter med at få det bedre. Efterhånden som klinikken vokser, får de brug for at ansætte flere. Men det er afgørende for dem, at alle deres medarbejdere har samme ambitionsniveau.

Klinikken vokser

Få år senere er klinikken vokset ud af lokalerne i Hammerensgade og flytter til Dronningens Tværgade (stadig København). Der går dog ikke længe, før det sted også bliver for småt, og i 2007 flytter PPclinic til Smakkedalen i Gentofte. Tre år senere indtager PPclinic lokalerne på Ørnegårdsvej i Gentofte, hvor de også har adresse i dag. Samtidig udvider PPclinic med filialer i Jylland. I 2012 åbner de en afdeling i Vejle, og i 2017 åbner de en afdeling i Aarhus. 

I 2014 kommer Helle Folden Dybdahl til klinikken som senior- og chefpsykolog. Hun falder hurtig til og viser sin flair for erhvervspsykologi. Hun bliver en grundsten i klinikkens udvikling hen imod stressforebyggelse for ledere samt organisatoriske indsatser for virksomheder. I 2018 bliver hun medejer af PPclinic sammen med Jesper Karle og Lars Aakerlund.

​I 2023 opkøbes klinikken af Aleris. PPclinic fusioneres med Aleris Psykologhus og skifter navn til Aleris PP. Samme år annonceres det, at der åbner endnu en afdeling - denne gang i Esbjerg i januar 2024.

I dag beskæftiger Aleris PP mere end 170 medarbejdere fordelt på psykologer, speciallæger i psykiatri, speciallæge i børn- og ungdomspsykiatri, sygeplejersker, sekretærer og andre projektmedarbejdere.

Forebygger stress i virksomheder

Den faglige udvikling er altid i fokus. Aleris PP står bag en erhvervs-ph.d. og skriver bøger om det, de brænder for; nemlig at hjælpe mennesker, som har det psykisk svært. I dag står forretningen på flere ben, som betyder, at indsatsen ikke kun lægges for patienter i klinikken, men også hos landets virksomheder. Her handler det om at forebygge stress og højne trivslen. Aleris PP har specialiseret sig i at rådgive og hjælpe topledere, personaleledere og medarbejdere til et bedre arbejdsliv med bæredygtig performance.

Hjælper landets jobcentre

Derudover yder Aleris PP en stor indsats til landets kommuner og jobcentre, hvor de fungerer som bindeleddet mellem sundhedsfaglige vurderinger og beskæftigelsesrettede indsatser for borgere med andre udfordringer end ledighed.

Børn og unge

I dag har Aleris PP desuden et stort børne- og ungdomspsykiatrisk team, som udreder og behandler børn og unge med mental mistrivsel.

Mød alle medarbejdere her

Vil du vide mere?

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til klinikken, eller hvis du vil vide mere om vores ydelser. Du kan også følge os på Facebook og LinkedIn

Kontakt os

Skal vi også hjælpe dig?​

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3369 0966

Er du allerede patient?
​Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen.

For øvrige henvendelser

Send en besked, så kontakter vi dig snarest muligt.

 
 
 
 
Ønsker du at blive kontaktet af en bestemt afdeling? (valgfrit)Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Når d​u skriver til Aleris PP, behandler vi dine personoplysninger som beskrevet i vores Persondatapolitik.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Landsdækkende

Klinikker i København, Aarhus, Vejle og Esbjerg samt mulighed for videokonsultation.​

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.


​Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Fra Aleris PPs seneste tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen.

 
​Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. 


Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra Aleris PP, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

Aleris PP​  |  ​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00 Telefon: 3369 0966  |  CVR: 26850495

Find os i København

Aleris PP København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Aarhus

Aleris PP Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Vejle

Aleris PP Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Esbjerg

Aleris PP Esbjerg

Bavnehøjvej 6, st.

6700 Esbjerg

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os online

✓ Ingen transporttid

✓ Let tilgængeligt og fleksibelt

✓ Professionel hjælp uanset geografi

logo_hvid

© Aleris Danmark. Aleris Danmark omfatter Aleris A/S (CVR-nr. 71017516) og Aleris Ringsted (CVR-nr.​ 25317181)