3 gode råd til dig, der arbejder hjemmefra under coronakrisen

"Jeg er bange for at miste mit job pga. corona-krisen. Jeg arbejder hjemmefra og kommunikerer næsten kun med mine kollegaer over mail..."

Rigtig mange medarbejdere, særligt i den private sektor, frygter i disse dage for deres jobmæssige fremtid. For nogles vedkommende er det desværre en begrundet frygt, mens det for andre er en helt forståelig reaktion på den uforudsigelige situation, vi alle sammen befinder os i.

Vi savner vores daglige rytmer og strukturer, og nok så vigtigt så mangler vi den uformelle kontakt med kollegaer og leder. Alt dette kan være medvirkende til at forhøje vores psykiske alarmberedskab og gøre os stressede, angste og bekymrede for fremtiden.

Hvad kan du gøre for at håndtere din frygt? Her er tre råd, der kan hjælpe dig, uanset hvor “reelle” dine bekymringer er.

1. Afstem din faglige virkelighedsopfattelse med din leder

Tal om situationen med din leder. Fortæl at situationen gør dig usikker og spørg til lederens perspektiv på situationen. Afstem jeres faglige virkelighedsopfattelse. Hvor alvorligt er virksomheden ramt? Hvilken strategi arbejder ledelsen ud fra? Det er måske ikke alt, din leder kan dele med dig, men der er en god chance for, at dine værste bekymringer kan blive manet i jorden.

2. Husk den uformelle kontakt med dine kollegaer

Afsæt tid til at tale (og gerne også “small-talke” lidt) med dine kollegaer via telefon eller video (eller i virkeligheden, hvis I holder god afstand). Mange oplever i disse dage, at nogle af de ting, vi normalt ville have taget et møde om, faktisk godt kan afklares via skriftlig kontakt. Men der er også nogle meget vigtige ting, som ikke kommer med i den skriftlige kommunikation. De fleste af os er rigtigt gode til at bruge vores relationer som “bekymrings-afledere”, f.eks. ved hjælp af sort humor eller små, ubetydelige omsorgsfuldheder. Men den slags fungerer generelt dårligt på skrift.

3. Tag dine bekymringer alvorligt - og husk så at holde fri fra dem

Hvis det foregår på et rationelt grundlag, er det et sundhedstegn at kunne (og turde) se bekymringer angående din arbejdsplads og din rolle i øjnene. Afsæt tid til at “bekymre dig fokuseret” om de forhold, du ser som potentielle faresignaler. Det virker ofte godt at liste dem, vurderer alvorligheden og skrive nogle stikord om, hvad du kan gøre for at handle dig i retningen ad “sikker grund”. En fordel ved at tage dine bekymringer alvorligt på denne måde er, at det bliver nemmere at holde fri fra dem, når du lægger listen væk.

Artiklen er skrevet af psykolog og konsulent Mathias Rolskov Jakobsen, 25. marts 2020.

Læs mere om vores ydelser:

Samtale med psykolog

Stresshåndtering

Individuelle forløb

Læs flere artikler om stressforebyggelse her

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Er du allerede patient?

Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.


​Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Fra Aleris PPs seneste tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen.

 
​Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. 


Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra Aleris PP, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495