At være sociale væsner i en krisetid

"Jeg føler mig ensom. Hvordan skal jeg passe på mig selv uden at være sammen med andre?"

​I krisesituationer føler vi os typisk mere utrygge. Når vi er isolerede, som vi er nu, og ikke kommer tæt på hinanden, kan det give en følelse af manglende forbindelse til andre. Dette kan øge følelsen af at stå alene. Vi er sociale væsner og er lavet til at være en del af fællesskaber. Når man er en del af et fællesskab, oplever man nemlig at føle sig mere beskyttet og mindre udsat - ligesom zebraen på savannen. Lige nu passer vi på hinanden ved at rykke fysisk længere væk fra hinanden. Men vi skal være opmærksomme på, at vi ikke også på samme tid rykker længere væk fra hinanden følelsesmæssigt. Så hvordan gør vi det?

Lav noget sammen. I hjemmet kan vi sørge for at bruge tid på at lave noget sammen og gerne væk fra skærmen. I kan lave mad sammen, lære noget nyt sammen, male et værelse sammen eller bare male på papir.

Tal med hinanden – også selvom I ikke kan være fysisk sammen. Bor du alene kan det være særligt udfordrende at være isoleret. Vend dine tanker med andre og tal om, hvordan I har det. Hvordan er det at arbejde, gå i skole eller studere hjemme? Hvad glæder I jer til at gøre sammen, når krisen er overstået?

Gør noget for hinanden. Dette øger også forbindelsen mellem mennesker. For eksempel kan du bage småkager til naboerne og lægge dem på deres trappe. Eller du kan købe en blomst til Fru Hansen oppe på 4. og sætte den foran hendes dør med et lille brev. Som familie kan man tegne en tegning til en anden familie, der bor længere nede ad gaden.

Jeg har tidligere boet flere år i USA. Der er man god til at gøre ting for hinanden - også dem man ikke kender så godt. De synes at føle et stort ansvar for hinanden. Der stimler man, måske især i de mindre samfund, sammen og hjælper hinanden. Psykologisk set ville det være sundt for de fleste at gøre dette mere og ikke mindst i en krisetid som vi befinder os i i øjeblikket. Så kan vi alle føle os mere trygge og føle os som en del af en flok.

Svaret er skrevet af psykolog Anne Christina Larsen d. 31. marts 2020.

Læs mere om vores ydelser:

Samtaler hos en psykolog

Behandling af angst

Behandling af depression


Læs flere artikler om mental sundhed her

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Er du allerede patient?

Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.


​Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Fra Aleris PPs seneste tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen.

 
​Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. 


Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra Aleris PP, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495