Mænd går ikke til læge eller psykolog - eller gør de?

Det er en gammel sandhed, at mænd ikke går så meget til læge, som kvinder gør. Vi ved, at mænd oftere har en tendens til at bagatellisere tegn på sygdom. De vil ikke overreagere og tænker måske, at det ikke er så alvorligt, og at det nok går væk igen.​

Ofte har de ret. Mange symptomer, såvel fysiske som psykiske, er forbigående og har ingen betydning. Det er ikke farligt at få øget hjertebanken i en afgrænset periode med en spidsbelastning på arbejde, og de fleste modermærker er helt ufarlige.

Alligevel er det nogle gange rigtig vigtigt at få handlet i tide. Når det gælder modermærker, så har kvinder en bedre prognose ved modermærkekræft, netop fordi de går til lægen i tide. På samme måde kan det ofte give bedre udsigter, hvis der handles på den psykiske mistrivsel eller utilpashed, i stedet for at ignorere den.​

Hvorfor mange mænd bruger Aleris PP, via deres sundhedsforsikring eller som selvbetalere, har vi ikke nogen bestemt forklaring på. Vi kan bare konstatere, at rigtig mange mænd kommer til os i vores afdelinger. Om det er et udtryk for, at tiderne er ved at skifte, og den ”gamle sandhed” er blevet mindre sand, kan vi kun gisne om. De mænd, der benytter sig af psykolog eller psykiater i Aleris PP, giver ofte udtryk for, at det er afgørende for dem, at der er fokus på handling og på reel forandring.

Netop det er vi gode til i Aleris PP.

Vi overtager ikke problematikkerne, eller begynder at handle på mandens vegne. Det bliver i stedet hurtigt tydeligt for manden, hvilke udfordringer han står overfor, og hvordan han selv kan være med til at skabe bedre trivsel på arbejdspladsen, i familien og inde i sig selv.

Vi ser frem til mange flere gode forløb med mænd i fremtiden. Og selvfølgelig også med kvinder.

Artiklen er skrevet af psykolog Ina Pedersen d. 28. april 2020.

Læs om vores ydelser:

Samtaler hos en psykolog

Konsultation hos psykiater

Behandling af stress

Læs flere artikler om mental sundhed her

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3637 2800

mandag-fredag 9-15

Er du allerede patient?

Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen

Afbud skal meldes på telefon senest dagen før inden kl. 15.

​Find din afdeling

Ofte stillede spørgsmål

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er Aleris PP et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.


​Aleris PP har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Far til dreng på 10 år

”Vi er simpelthen så glade for, at det går så godt for vores søn nu. Forløbet hos Aleris PP har været en rigtig god oplevelse og en stor hjælp.”

Fra Aleris PPs seneste tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen.

 
​Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Trine, mor til gymnasieelev

”Min søn har været i behandling i Aleris PP for angst. I dag er han fuldstændig angstfri og nyder livet i 2.g. 


Vi er evigt taknemmelige over, at vi fik anbefalet en børnepsykiater fra Aleris PP, da han uden tvivl har haft en afgørende betydning for, at min søn har kunnet arbejde sig selv ud af sygdommen og har fået værktøjer at arbejde med, så han i dag lever et helt almindeligt ungdomsliv.”

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495