Kurser​ om trivsel og stressforebyggelse

​​Mange arbejdspladser vil gerne sikre medarbejdernes trivsel, men er usikre på, hvordan de kan gøre det på en simpel og effektiv måde. Vores kurser klæder jer på til at arbejde strategisk med trivsel og forebyggelse. Alle kurser bygger på en kombination af den nyeste viden og solid erfaring og henvender sig både til ledere og medarbejdere.

Uanset, hvor du er i organisationen, er det afgørende at forstå, at stress ikke kun handler om, hvor travlt du eller dine medarbejdere har, men i høj grad også spiller sammen med andre faktorer. Undersøgelser viser for eksempel, at medarbejdere, som føler sig uretfærdigt behandlet, eller som oplever at være alene med problemerne, får flere stress-symptomer end dem, der ’bare’ har travlt. Undersøgelser viser også, at ​ledere, der tidligt griber ind og tør tage dialogen med medarbejdere, som udviser tegn på stress eller andre psykiske helbredsproblemer, kan være med til at reducere mistrivsel og sygefravær markant.

​Sådan foregår undervisningen

Omdrejningspunktet for undervisningen er relationen mellem leder og medarbejder. Stressforebyggelse og det gode arbejdsliv handler om mennesker og dialog. Derfor er undervisningen baseret på:​

 • korte oplæg
 • dialog i grupper og plenum
 • træning af konkrete cases
 • løbende, direkte feedback.

I undervisningen gennemgår vi en række centrale modeller for dialog og samtaleteknik. Modellerne er visuelle værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde.

Hvem er kurserne for?

​Kurserne henvender sig til forskellige niveauer i organisationen – fra topledelse til medarbejdere.

Kan kurset gennemføres online?

Vi tilbyder også at gennemføre undervisningen online. I det tilfælde vil undervisningen modereres, så den passer til formatet.

citat-start-groen-final​ I samråd med Aleris PP afholdt vi et heldagskursus med fokus på stress. Udbyttet har givet større bevidsthed i Rådgivningscentret og en legalisering af dialogen omkring stress – både internt mellem medarbejderne, og mellem medarbejdere og ledere. På en skala fra 1-5 blev dagen scoret til 5 af samtlige deltagere. Jeg kan klart anbefale kurset. citat-slut-groen-final

Martin Hamborg, Rådgivingscenterdirektør
​Velliv Pension & Livsforsikring

​Myten om stress – 4 trin til et godt arbejdsliv

Kursus for medarbejdere

​Hvad er stress? Og hvordan undgår vi det? Stress og stressrelaterede problemstillinger fylder meget på de fleste arbejdspladser. Mange tror, at hvis vi arbejder mindre, bliver vi også mindre stressede. Men det er en myte. Det handler om, hvordan vi arbejder – og hvordan vi samarbejder. Arbejdspres og travlhed er ofte uomgængelige vilkår, som vi skal lære at navigere hensigtsmæssigt i – både som individ og i fællesskab.

Sandheden om stress

Stress er en individuel reaktion på en udefrakommende belastning i dit private eller professionelle liv. Uanset, hvor du er i organisationen, er det afgørende at forstå, at stress ikke kun handler om, hvor travlt du har, eller hvor mange arbejdsopgaver der ligger foran dig. Der er mange faktorer, som spiller ind.

Skab et godt arbejdsliv

Aleris PP tilbyder kursus for medarbejdere med fokus på konkrete strategier og praktiske værktøjer til at forebygge og håndtere stress eller psykiske helbredsproblemer. Kurset er praksis- og caseorienteret og vil give dig konkret rådgivning og vejledning i, hvordan du kan styrke din egen og dine kollegaers trivsel gennem fire simple trin.

Gennem kurset får du:

 • Viden om og forståelse af stress
 • Indblik i forskellen mellem travlhed og stress
 • Stressforebyggende strategier
 • Svar på vigtige spørgsmål som:
  • Hvorfor får vi ikke (kun) stress af for meget arbejde?
  • Hvordan håndterer jeg stress-symptomer?
  • Hvilke symptomer skal jeg være opmærksom på?
  • Hvordan kan jeg være med til at forebygge stress på arbejdspladsen – også hos mine kollegaer?​​

FOREBYG STRESS

4 trin til et godt arbejdsliv​

Spot symptomerne

Forstå, hvad der er på spil

Find gode strategier

Træn det, du har lært

​Målgruppe

Medarbejdere

​Stressforebyggende ledelse

Kursus for ledere

Stressforebyggelse er ikke kun et spørgsmål om ledelse, men ledere kan spille en vigtig rolle, hvis de tager deres ansvar på sig – og tydeligt afstemmer, hvilke forventninger de har til deres medarbejdere. Aleris PP tilbyder et kursus for ledere med fokus på konkrete strategier og praktiske værktøjer til ledelse af medarbejdere med stress eller psykiske helbredsproblemer. Kurset er praksis- og caseorienteret og giver konkret rådgivning om og vejledning i lederens vigtige rolle i stressforebyggelse. Efter kurset er du klædt på til at tage dialogen med medarbejdere, der udviser tegn på psykisk mistrivsel, stress eller psykiske helbredproblemer. 

​En af dine medarbejdere er begyndt at virke fraværende. Hun snerrer ad kollegerne og klager ofte over mavepine eller ondt i hovedet. Du har også lagt mærke til, at hun begår flere fejl, end hun plejer. Hvad gør du?

​Gennem kurset får du:

 • Viden om, hvilke tegn hos medarbejderen, der kan indikere, at noget er på vej i den forkerte retning
 • Indblik i, hvordan du bedst muligt kan hjælpe medarbejdere, der udviser tegn på psykisk mistrivsel eller stress, sikkert tilbage på sporet igen
 • Forståelse af undgåelsesadfærd hos medarbejderen – og hos dig som leder
 • Værktøjer til, hvordan du kan håndtere situationen
 • Mulighed for at drøfte konkrete situationer, som du står med, eller tænkte cases
 • En oplevelse af styrket handlekraft

Målgruppe

Ledere

Den vanskelige samtale

Kursus for ledere

Alle ledere kender den, og de fleste frygter den – samtalen om et vanskeligt emne eller en vanskelig situation. Det kan være utilfredsstillende arbejdsindsats, uacceptabel adfærd, samarbejdsproblemer, stress, sygefravær eller en opsigelse.

”Hvordan får jeg det sagt på en god måde?”

”Hvordan vil medarbejderne mon reagere?”

”Hvad nu, hvis medarbejderen bliver sur eller ked af det?”

Det er ofte den slags tvivl, der får ledere til at vente med samtalen. Man vil hellere undgå den end at gøre noget forkert. Men sandheden er, at hvis lederen venter for længe, og situationen forværres, bliver samtalen vanskeligere, end den behøvede at være.

Du får viden og konkrete strategier

Aleris PP tilbyder et kursus for ledere og mellemledere med fokus på viden om samt konkrete strategier og værktøjer til den vanskelige samtale. Efter kurset vil du som leder føle dig klædt på til at tage samtalerne i god tid og på en sund måde, hvor du sammen med medarbejderen korrigerer situationen og hjælper medarbejderen tilbage på rette spor.

Målgruppe

Kurset er for ledere med direkte personaleansvar.

Gennem kurset får du:

 • Indblik i, hvad der kan gøre en samtale vanskelig
 • Fokus på tegn hos medarbejderen på, at noget er på vej i den forkerte retning
 • Forståelse af undgåelsesadfærd hos medarbejderen – og hos dig som leder
 • Værktøjer til, hvordan du kan forberede, påbegynde og håndtere samtalen
 • Viden om, hvilke typiske reaktioner der kan komme, og hvordan du kan navigere hensigtsmæssigt i forhold til disse
 • Mulighed for at drøfte konkrete situationer, som du står med, eller tænkte cases
 • Konstruktiv feedback på den måde, du agerer i samtalen
 • En oplevelse af styrket handlekraft

Ekstra: Bliv klog på din emotionelle intelligens

Som et supplement til kurset, anbefaler vi, at du tager testen EQ-i, der giver et nuanceret billede af din emotionelle intelligens. Du bliver blandt andet klogere på, hvordan du fungerer i relationer, og hvordan du udtrykker empati over for andre.

Analysen består af et spørgeskema, som du udfylder, samt en individuel tilbagemelding med en psykolog og en opfølgningssamtale, så du får optimalt udbytte af analysen. Udover samtalerne med psykologen, får du også en personlig rapport, så du kan fastholde den information, som analysen giver. Du kan selv vælge, om du vil have analysen før, mellem eller efter kurset.

Kontakt os allerede i dag

Vil du høre mere om vores kurser, eller booke et kursus?

Kontakt os

Skal vi også hjælpe dig?​

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?

Ring til os på 3369 0966

Er du allerede patient?
​Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen.

For øvrige henvendelser

Send en besked, så kontakter vi dig snarest muligt.

 
 
 
 
Ønsker du at blive kontaktet af en bestemt afdeling? (valgfrit)Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Når d​u skriver til Aleris PP, behandler vi dine personoplysninger som beskrevet i vores Persondatapolitik.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Landsdækkende

Klinikker i København, Aarhus, Vejle og Esbjerg samt mulighed for videokonsultation.​

​Sådan har andre fået hjælp

Anita Engdahl, uddannelseskonsulent, Roskilde Stift

”1000 tak for dagen! Kursusdeltagerne har tilkendegivet, at de lærte meget nyt både om håndtering af overbelastning, og om hvordan man som leder håndterer den slags. Flere af kursusdeltagerne har virkelig fået lyst til og mod på at arbejde videre med området.”

Kursusdeltager, KAP-H

”Engageret underviser, der er god til at mobilisere forsamlingen i dialog. Rigtig fagligt stærkt og konkret. Super ping-pong og gode, konstruktive dialoger.”​

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”​

Aleris PP​  |  ​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00 Telefon: 3369 0966  |  CVR: 26850495

Find os i København

Aleris PP København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Aarhus

Aleris PP Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Vejle

Aleris PP Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os i Esbjerg

Aleris PP Esbjerg

Bavnehøjvej 6, st.

6700 Esbjerg

Find vej på Google Map​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Find os online

✓ Ingen transporttid

✓ Let tilgængeligt og fleksibelt

✓ Professionel hjælp uanset geografi

logo_hvid

© Aleris Danmark. Aleris Danmark omfatter Aleris A/S (CVR-nr. 71017516) og Aleris Ringsted (CVR-nr.​ 25317181)